Regija
NE POSUSTAJU

Koroni unatoč Belišćani provode 15 projekata
Objavljeno 29. listopada, 2020.
BELIŠĆE - "U cijelom svijetu ovu je godinu više od svega obilježila koronakriza. Hrvatska nije iznimka, pa tako ni Belišće. ‘Novo normalno‘ postalo je gotovo uobičajeno, bez obzira na sve probleme s kojima se kao društvo suočavamo. Pad BDP-a nikako i nigdje se nije mogao izbjeći, kao niti prilagođavanje novom načinu funkcioniranja u svakodnevnom životu. Ipak, Belišće se i dalje trudi. Potvrđuje to i činjenica da se i ove godine u našem gradu provodi čak 15 europskih projekata", s neskrivenim je zadovoljstvom vijećnicima i javnosti obznanio gradonačelnik Dinko Burić na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća, govoreći o radu gradonačelnika i gradske uprave u prvom polugodištu ove godine. Na toj sjednici izglasan je novi rebalans gradskog proračuna koji se i ovaj put prekrajao zbog novih projekata koji će se raditi u idućem razdoblju. Burić je kazao i kako je iz izvješća vidljivo da se i u ovih "neobičnih šest mjeseci" u Belišću radilo bez stanke.

- Prije svega radili smo na realizaciji projekata financiranih sredstvima Europske unije i iz drugih izvora, ponajviše resornih ministarstava, i držim da možemo biti zadovoljni onim što je bilo u prvih šest mjeseci. Raduje nas što se unatoč ovoj pandemiji projekti nisu zaustavili, a nadamo se da će tako biti i dalje - rekao je u izjavi za medije gradonačelnik Burić. Dodao je kako su i prihodovna i rashodovna strana proračuna dobre, što je odlična osnova za nastavak provođenja čak 15 EU projekata koji su trenutačno aktualni u Gradu Belišću. Prvi čovjek Belišća osvrnuo se i na najnoviji projekt koji je nedavno odobren, a tiče se Belišćanima dobro poznatog spomen-vlaka Ćire, odnosno Guce. Naime, Grad je konačno dobio sve potrebne dokumente kako bi mogli početi s javnom nabavom za realizaciju EU projekta "VICINad", Programa INTERREG V-A kroz prekograničnu suradnju Mađarske i Hrvatske 2014. – 2020.

- Riječ je o restauraciji spomen-vlaka i u suradnji s Lučkom upravom Osijek izrade projektne dokumentacije za gradnju riječnog pristaništa na Dravi. Restauracija spomen-vlaka vrijedna je 440.000 eura, od čega se 388.000 eura odnosi na same radove, a ostatak na ostale radove - promidžbu, vidljivost, odnosno “soft” aktivnosti koje idu uz ovakve projekte - pojasnio je gradonačelnik Burić. L.Aničić
Možda ste propustili...

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

Najčitanije iz rubrike