Kultura
KLUPKO SMIJEHA

1500 kn autoru najbolje kratke priče
Objavljeno 28. listopada, 2020.
U organizaciji UPKO - Udruge za poticanje kulture i obrazovanja, Slavonski Brod i suorganizaciji Gradske knjižnice Slavonski Brod, Gradske knjižnice Nova Gradiška i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, objavljuje se Natječaj za kratku humorističnu priču klUPKO smijeha 2021. S veseljem organizatori očekuju odaziv i brojne humoristične priče duhovitih pisaca, za koje su pripremili i novčane nagrade: 1500 kuna za prvo mjesto, za drugo mjesto 1000 te za treće 500 kuna.


Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz navedenih triju županija. Priča mora biti vedroga i/ili humorističnoga sadržaja, duljinom ne smije prelaziti 12.000 znakova s prazninama. Tema je slobodna, a priča ne smije biti prethodno objavljena. Svaki autor/autorica može sudjelovati na natječaju samo s jednom pričom, a rok je za slanje priča od 1. studenoga do 31. prosinca e-poštom na adresu: upko.sb@gmail.com. Natječaj je anoniman, stoga se prijave šalju u dva odvojena Word dokumenta: obrazac s logom udruge (na mrežnim stranicama udruge UPKO, http://www.upko.hr) i potrebnim podatcima o autoru te tekst priče i zaporka navedena u prvom dokumentu (bez imena autora). Radovi koji su poslani poslije navedenoga roka, kao i oni koji ne udovoljavaju ostalim propozicijama natječaja, neće ući u razmatranje za nagradu.


Nagrađene priče odabire Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: prof. dr. sc. Goran Rem, Filozofski fakultet u Osijeku, prof. dr. sc. Tvrtko Vuković, Filozofski fakultet u Zagrebu, doc. dr. sc. Irena Krumes, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Osijek, Tomislav Sabljić, pisac kratkih priča i idejni začetnik Natječaja, Silvio Stilinović, dopisnik HTV-a, voditelj Satiričkoga kazališta mladih u Slavonskom Brodu, te Dunja Vanić, novinarka Posavske Hrvatske.
Ovisno o epidemiološkoj situaciji, svečanost dodjele nagrada Smijeh pod maskama održat će se u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod 5. veljače 2021., a najuspješnije priče bit će objavljene na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Slavonski Brod, Gradske knjižnice Nova Gradiška i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i u tjedniku Posavska Hrvatska. N.Vekić
Možda ste propustili...

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

Izložbe posvećene Kniferu i Vaništi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

OSVRT KONCERT OTVORENJA “SEKOŠANA”

Nekoliko izvrsnih izvedbi na novonabavljenom klaviru jedinstvene crvene boje

3

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike