Mozaik
ZBOG EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE

Zagreb Film Festival u
cijelosti će biti online
Objavljeno 29. listopada, 2020.
U svjetlu stalnog porasta broja novozaraženih koronavirusom te u cilju očuvanja zdravlja publike i festivalske ekipe, Zagreb Film Festival svoje će 18. izdanje u cijelosti održati online, na platformama kinoeuropa.hr i croatian.film, i to od 8. do 15. studenoga. Online će se održati i program INDUSTRIJA, namijenjen filmskim profesionalcima i zainteresiranoj javnosti.

- Pripremajući ovogodišnje izdanje festivala, sami smo za sebe napisali nekoliko različitih scenarija, koje smo poput nekog stalno nezadovoljnog redatelja svaki dan mijenjali, dopunjavali i prilagođavali novonastaloj epidemiološkoj situaciji, preslagujući sliku festivala u raznim kombinacijama online i offline varijanti, a sve kako bismo kao pravi ljubitelji filmske umjetnosti prikazali filmove tamo gdje pripadaju: na velikim platnima. Prateći daljnji razvoj zbivanja te svakodnevno svjedočeći teškoj situaciji u kojoj se nalazi naš zdravstveni sustav, donijeli smo odluku da ni na koji način ne želimo dovesti u pitanje zdravlje svoje publike i festivalske ekipe. Suočavali smo se s velikim brojem izazova od samog početka svog djelovanja. Ovaj je dosad možda najveći. No ja čvrsto vjerujem da ćemo već sljedeće godine ponovno slaviti film kako on to zaslužuje, uz prisutnost autora, fizički blizu jedni drugima, uz razgovor i pokoju zabavu - izjavio je direktor Zagreb Film Festivala, Boris T. Matić.


Kompletan natjecateljski i popratni program 18. Zagreb Film Festivala bit će objavljen 3. studenoga. Više informacija o festivalu dostupno je na www.zff.hr. T.K.

Možda ste propustili...

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

Najčitanije iz rubrike