Osijek
NAKON PRVOTNOG UKIDANJA NAGRADE

Ipak promjena odluke: Najmaturanti dobili po tisuću kuna
Objavljeno 28. listopada, 2020.
U četvrtak će najboljim maturantima grada Osijeka biti uručene dugoočekivane i ljetos odgođene nagrade za sav trud koji su uložili u svojem srednjoškolskom obrazovanju, i to online. Potvrdila nam je to i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, koja je istaknula kako im je u gradskoj upravi iznimno drago da su rebalansom proračuna pronašli sredstva za 110 najboljih (prošlogodišnjih) maturanata za koje je predviđeno 110.000 kuna, odnosno svakom učeniku po tisuću kuna.

Objasnila je da im je novac već uplaćen na račune, a izabrani su prema preporukama ravnatelja te se u obzir uzimao ne samo školski uspjeh nego i druge aktivnosti i interesi kojima su bili posvećeni. S obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju i činjenicu da se ipak radi o većem broju ljudi, uručenje nagrade bit će organizirano online, a na sličan način sredstva su ovoga tjedna dodijeljena i različitim udrugama s područja grada te gospodarstvenicima. Podsjetimo, u srpnju ove godine iz gradske su nam uprave potvrdili kako su sredstva predviđena za nagrade najmaturantima preusmjerena u fond kojim Grad pomaže gospodarstvu.

"U proračunu Grada Osijeka za 2020., između ostaloga, osigurali smo sredstva za potporu najboljim učenicima i studentima u obliku stipendija, potpora, nagrada i kredita. Međutim, kako je pandemija bolesti COVID-19 velikim dijelom poremetila nastavnu godinu i sam nastavni proces te dovela učenike donekle u neravnopravan položaj i s nemogućnošću da svoju darovitost iskažu na pravi način, odlučili smo dio sredstava usmjeriti na pomoć gospodarstvenicima i oporavak privrede našeg grada", odgovorili su tada iz Grada. E. Nenadić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike