Osijek
OBNOVA DVORCA SAVOJSKI U BILJU

Nepovratna sredstva u iznosu od 1,8 mil. kuna
Objavljeno 28. listopada, 2020.
Veliki potencijal u turizmu stoji u dvorcu Eugena Savojskog u Bilju, pa taj povijesni objekt Općina Bilje i Osječko-baranjska županija žele iskoristiti za tu namjenu. No objekt je u jako lošem stanju, pa će biti potrebna velika sredstva za njegovu obnovu i ona će se nastojati namaknuti iz alternativnih izvora financija uz pomoć EU-a i države.

- Budući da je riječ o povijesnom i zaštićenom objektu, potrebno je prethodno napraviti projektnu dokumentaciju i upravo to sada radimo. Dvorac će biti reprezentativan objekt na ovom prostoru i polazna točka za turiste koji nas posjećuju - kaže načelnik Željko Cickaj dodajući kako će dinamiku obnove i sve ono što se poduzima službeno predstaviti javnosti za nekoliko dana.

Projekt Izrada projektno-tehničke dokumentacije za obnovu dvorca Eugena Savojskog sufinanciran je nepovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program konkurentnost i kohezija, ukupne vrijednosti 2.216.000 kuna, od čega, kažu Cickaj i ravnateljica Kulturno-razvojnog centra općine Bilje Ivana Plaščak, odobrena nepovratna sredstva iznose 1.883.599,98 kuna. D. Pejić
Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike