Crna kronika
ZLOČIN U RUŠEVU KOD ČAGLINA

Pokušao se ubiti, pa u naguravanju usmrtio suprugu?
Objavljeno 28. listopada, 2020.
Očevid je pokazao kako je Danijela B. usmrćena hicem u prsa ispaljenim iz poluautomatske puške

Još uvijek nisu poznati uzroci tragedije u kojoj je u Ruševu, mjestu nedaleko od Čaglina, u Požeško-slavonskoj županiji, smrtno stradala 48-godišnja Danijela B. Za sada je policija potvrdila samo kako se sumnja da je riječ o nasilnoj smrti te da je zbog smrti 48-godišnjakinje uhićen 58-godišnji muškarac. Policija nije objavila identitet mrtve žene, a ni muškarca, no doznajemo kako je uhićen Danijelin suprug Marijan B.


PU požeško-slavonska samo je kratko izvijestila da je mrtvo tijelo žene pronađeno u srijedu, oko 8 sati. Ubrzo je uhićen i 58-godišnjak, a policajci su počeli s očevidom kojim je rukovodio Franjo Kopunić, zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu. "Mogu samo reći kako je ženska osoba u dobi od 48 godina na mjestu preminula kada je ustrijeljena hicem iz poluautomatske puške. Ispaljeno streljivo pogodilo ju je u prsa.

Zbog sumnje da je počinio ubojstvo, priveden je 58-godišnjak nad kojim će se obaviti kriminalističko istraživanje, a bit će i saslušan u Županijskom državnom odvjetništvu", rekao je u poslijepodnevnim satima Kopunić, koji je naložio i obavljanje obdukcije nad tijelom 48-godišnjakinje na Odjelu patologije KBC-a Osijek.


Istraga ubojstva Danijele B. nastavlja se, a stanovnici Ruševa u šoku su nakon saznanja za zločin. Od njih doznajemo kako su supružnici prije 20-ak godina doselili u Ruševo iz Ogulina. Kupili su kuću i u braku su dobili dvije kćeri. Marijan B. je u vojnoj mirovini, a u Domovinskom ratu bio je pripadnik Tigrova. Mještani su čuli kako je obolio od PTSP-a te da se u nekoliko navrata liječio. U srijedu ujutro, pričaju mještani, Marijan je htio izvršiti samoubojstvo, a u čemu ga je supruga pokušala spriječiti. Navodno je došlo do naguravanja, prilikom čega je puška opalila, a ispaljeno streljivo na mjestu je usmrtilo 48-godišnjakinju. Odmah nakon toga pozvana je policija koju je, doznajemo, Marijan dočekao u kući.

- A što da vam kažem, uvijek kod ovakvih slučajeva svi govore da su svi bili divni i krasni, ali mi s Marijanom i Danijelom doista nismo imali nikakvih problema. Sa svim susjedima bili su u dobrim odnosima, a da je i bilo neke svađe, mi to nismo čuli. Ma, to je strašno, iza njih su ostale dvije krasne kćeri, jedna je u srednjoj školi, a druga u nižem razredu osnovne škole - doznajemo od susjeda. Doznajemo i kako je brigu o djeci preuzeo lokalni Centar za socijalnu skrb.

Sandra Lacić
OVE GODINE UBIJENO 14 ŽENA

Samo ove godine u Hrvatskoj je do sada ubijeno 14 žena, a šest su ih ubili partneri. Prije nekoliko dana policajac je u Susedgradu ubio 37-godišnju suprugu, pa sebe. Prije ispaljenih hitaca iz stana se čula svađa supružnika. Netko od susjeda potom je pozvao policiju koja je brzo došla, a da se nešto strašno u stanu dogodilo, stanovnici iz ulice Orešje shvatili su kada je ispred zgrade razvučena policijska vrpca, a u nju su počeli ulaziti policajci u zaštitnim odijelima.

Iako policija tvrdi da nema porasta nasilja nad ženama, zatvorene žene s nasilnicima proživljavaju jednake užase kao i prije, samo sada pod okriljem pandemije koronavirusa još su više pod kontrolom svojim nasilnika koji više vremena provode kod kuće.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike