Regija
PROJEKT ‘’I´M IN LOVE WITH THE GREEN EARTH’’ OŠ IVAN MAŽURANIĆ

Europska nagrada vinkovačkoj školi
Objavljeno 28. listopada, 2020.
VINKOVCI

Projektu vinkovačke Osnovne škole ‘‘Ivan Mažuranić‘‘ naslovljen ‘‘I´m in LOVE with the GREEN EARTH‘‘ dodijeljena je europska nagrada eTwinning u dobnoj kategoriji od 12 do 15 godina. Projekt je osvojio drugo mjesto, a u više kategorija bila su prijavljena 932 projekta.

- Glavni je cilj projekta poticati i razvijati pozitivan odnos prema živim bićima i prirodi kao cjelini. Učenici su osvijestili činjenicu kako je priroda naše pravo blago i da se Zemlja mora održati čistom. U našoj su školi u aktivnostima navedenog projekta sudjelovali 3.c odjel, 3.b, 4.a, 5.b, 7.b i 8.a sa svojim učiteljicama i razrednicama (Kata Grgljanić, Manda Šteko, Željka Cajner, Vesna Grgurić i Ankica Saračević). Svatko je radio u okviru svog kurikuluma, uključujući se u projekt u trenutku kada je nastavnim planom i programom došao na realizaciju. To je bilo izuzetno dobro osmišljeno na početku i osiguralo je ostvarenje sadržaja prema našim planovima - istaknula je Željka Cajner, jedna od učiteljica koje su sudjelovale u projektu.

Učenici su otkrivali i upoznavali živu prirodu, njezinu raznolikost, povezanost i promjenjivost. Informirali su se, kritički razmišljali i odgovorno djelovali. Aktivnosti su bile brojne: izrađivali su božićne ukrase i čestitke od prirodnih materijala, izrađivali su plakate, maske, cvjetove, pripremali prezentacije, sadili su cvijeće i drveće, organizirali prodaju cvijeća. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike