Osijek
NAKON MJESECI ČEKANJA

Od sutra se otvaraju
školske sportske dvorane
za mlađe dobne kategorije
Objavljeno 27. listopada, 2020.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš najavila je da se sutra (srijeda) konačno otvaraju školske sportske dvorane za mlađe dobne kategorije sportaša. Objasnila je kako su početak ove školske godine i otvaranje dvorana protekli u neobičnim okolnostima, međutim s obzirom da je Osijek grad sporta, mnogim naraštajima je neizmjerno važno kontinuirano bavljenje sportom, zbog čega ovakva odluka veseli tisuće mladih sportaša.

"Na nedavno održanom sastanku svih uključenih aktera u ovo pitanje- ravnatelja, predstavnika klubova i Zajednice sportskih udruga grada Osijeka, donijeli smo odluku o povratku najmlađih sportskih skupina u dvorane, ali i sve one potrebne korake za siguran boravak djece, te smo u tom kontekstu nabavili akumulatorske prskalice za aerosolnu dezinfekciju koje smo podijelili svim školama. Potom smo kreirali raspored boravka i treninga u dvoranama, a na raspolaganje smo klubovima stavili 18 od 21 školskie dvorane, te smo odredili 153 tjedna termina, vodeći računa o tome da se dobne kategorije ne miješaju. Donijeli smo i preporuke svim akterima za pravilno postupanje tijekom boravka vanjskih suradnika u navedenim prostorima, jer je trenutačno najvažnije održati kontinuitet održavanja treninga.", ističe Gamoš.

Darko Dumančić iz Odsjeka za sport Grada Osijeka napomenuo je kako Grad godišnje za sufinanciranje školskog sporta i sportskih klubova grada Osijeka izdvaja oko 400.000 kuna.

"Na taj način su svi podjednako nezadovoljni jer još uvijek imamo manjak termina za mlađe dobne skupine, s obzirom da je istraživanje u sklopu izrade Strategije za desetogodišnji razvoj sporta na području grada Osijeka pokazalo kako se svako drugo dijete do 15. godine u Osijeku aktivno bavi sportom. Tu se vidi kolika je zapravo potreba školskih sportskih dvorana.", zaključio je Dumančić.

E. Nenadić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana