Sport
IZBORNIK HRVATSKE OBJAVIO POPIS IGRAČA ZA SUSRETE U STUDENOME

Pretpoziv je dobio Mile Škorić, ali i Ante Rebić
Objavljeno 26. listopada, 2020.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača za tri utakmice Vatrenih koje su na rasporedu u studenome. Kao i u listopadu, Hrvatska će ponovno odigrati jedan prijateljski dvoboj te preostala dva u Ligi nacija. Svjetski doprvaci najprije će u Istanbulu (11. studenoga) odraditi prijateljsku provjeru s Turskom, nakon čega ih čekaju završni dvoboji u drugom izdanju Lige nacija, gostovanje u Solni kod Švedske (14.11.), i domaći ogled u Splitu protiv Portugala (17.11.).

Na popisu se već uobičajeno nalaze 23 igrača, a Dalić je ovaj put poslao i čak osam pretpoziva, među kojima se prvi put našao i veznjak Bordeauxa Toma Bašić. Ovaj put "tek" pretpozive dobili su Ante Rebić, koji se oporavlja od ozljede lakta te Tin Jedvaj, koji nema minutažu u svom klubu.

- Pratit ćemo pozorno stanje svih igrača u iduća dva tjedna i pravovremeno reagirati, odnosno aktivirati neke pretpozive, ovisno o situaciji. Priželjkujem da svi pozvani igrači budu zdravi kako bismo u što boljoj poziciji dočekali posljednje ovogodišnje utakmice te na zadovoljavajući način okončali natjecanje u Ligi nacija - izjavio je Dalić.

Reprezentacija će se okupiti 9. studenoga, u Istanbulu, a dan nakon utakmice s Turskom putuje se u Stockholm. Vatreni će u Split putovati odmah nakon susreta sa Švedskom.

Dvoboj sa Šveđanima najvjerojatnije će presuditi o ostanku u najjačoj, ligi A, a u njega će Hrvatska ući s tri boda prednosti, zahvaljujući pobjedi u međusobnom susretu u Zagrebu (2:1). Pobjeda ili remi značili bi definitivni ostanak Vatrenih u najjačem društvu, dok bi slavlje Šveđana odluku odgodilo za posljednje kolo. Listopadski susreti igrali su se s ograničenom nazočnošću gledatelja, a s obzirom na pogoršanje situacije diljem Europe neizvjesno je hoće li UEFA ponovno zatvoriti tribine za završne dvoboje u studenome.

Za utakmice protiv Turske, Švedske i Portugala pozvani su Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić (vratari), Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Domagoj Bradarić (braniči), Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Mario Pašalić, Nikola Vlašić (veznjaci), Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir (napadači). Pretpozive su dobili Ante Rebić, Tin Jedvaj, Lovre Kalinić, Mile Škorić, Josip Juranović, Toma Bašić, Antonio Mirko Čolak i Marin Pongračić.
G. Roguljić
Zlatko Dalić

izbornik Hrvatske

- Priželjkujem da svi pozvani igrači budu zdravi zato da bismo u što boljoj poziciji dočekali posljednje ovogodišnje utakmice te na zadovoljavajući način okončali natjecanje u Ligi nacija
Najčitanije iz rubrike