Crna kronika
UHVAĆENI MLADI VANDALI

Palili splavi, razbijali stvari i krali alkohol
Objavljeno 27. listopada, 2020.
Za piromaniju i krađe kazneno su prijavljena dva 18-godišnjaka i jedna maloljetnica

Dva 18-godišnjaka i maloljetnica osumnjičeni su za požare i oštećenja splavi u jedinstvenoj Splavarskoj ulici, na Savi u Slavonskom Brodu. Također se pokazalo da je troje mladih "autorima" i više krađa iz splavi. Slavonskobrodski policajci operativnim su radom na terenu došli do korisnih informacija, koje su dovele do identiteta troje mladih vandala.


- Utvrđeno je da su osumnjičenici u noći između 23. i 24. rujna zapalili drvenu konstrukciju kućice splavi 33-godišnjaka, koja je potom u cijelosti izgorjela. Za splav su bili privezani gliser 40-godišnjaka i brodica 57-godišnjaka, koji su djelomično izgorjeli. Kriminalističkim istraživanjem je potvrđeno da su osumnjičeni i na splavi 53-godišnjaka te u blizini splavi pokidali i zapalili podnicu čamca i druge predmete, posjekli stablo u blizini te loženjem vatre oštetili stepenice koje se koriste za silazak s obale na splav - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.


I dok je policijsko istraživanje trajalo, vlasnik izgorene splavi ponudio je minimalno 10.000 kuna za kvalitetnu informaciju o piromanima. Ipak, pokazalo se da je policijska istraga dala rezultata.


- Između 1. i 3. listopada prijavljeni su provalili i u kućice splavi 43-godišnjaka i 63-godišnjaka, pri čemu su iz unutrašnjosti ukrali veću količinu alkoholnog pića i razne predmete. Pritom su posuđe, tanjure, čaše i boce porazbijali na terasi splavi. Također je utvrđeno da su osumnjičenici počinili tri kaznena djela teške krađe. Krajem rujna provalili su u splav 42-godišnjaka, oštetili prozor, ušli i ispremetali stvari, ne ukravši ništa - objašnjava policijska glasnogovornica. Policajci u suradnji s mjerodavnim državnim odvjetništvom protiv osumnjičenika podnose posebna izvješća Općinskom državnom odvjetništvu za mladež kao dopune kaznenim prijavama te izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.
Splavarska ulice u Slavonskom Brodu jedinstvena je u Hrvatskoj. Ondje građani Slavonskog Broda tijekom ljeta nerijetko provode sve svoje vrijeme i žive u njima. Na žalost, ovo nije prvo uništavanje i paljenje splavi.
Sandra Lacić
29

dana trajala je policijska istraga i dala je rezultata
10

tisuća kuna nagrade ponudio je vlasnik izgorene splavi za kvalitetnu informaciju

Splavarska ulica u Slavonskom Brodu, na rijeci Savi, jedinstvena je u Hrvatskoj

Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike