Novosti
AKCIJA TJEDAN ODMORA VRIJEDAN

Već u prva tri dana prodano 12 tisuća ulaznica za Plitvice
Objavljeno 26. listopada, 2020.
U akciju HTZ-a bili su uključeni hoteli, privatni iznajmljivači, restorani, nacionalni parkovi, muzeji...

U nedjelju je završila akcija Tjedan odmora vrijedan Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, kojom se od 16. do 25. listopada građanima Hrvatske pružala prilika da posjete i upoznaju Lijepu Našu po 50 posto nižim cijenama za sve turističke proizvode - od smještaja, prijevoza, znamenitosti, pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.

U akciju su uključene hotelske kuće, privatni iznajmljivači, restorani, parkovi prirode i nacionalni parkovi, muzeji, galerije i objekti adrenalinskog turizma, a prema prvim povratnim informacijama građani koji su se u akciju uključili odlučili su se u najvećem broju za jednodnevne ili vikend-izlete, vezane uz posjete parkovima prirode i nacionalnim parkovima.

“Prvi vikend i ostali dani prošli su odlično, zadovoljni smo odazivom subjekata koji su na portalu objavili ukupno 424 ponude turističkih usluga s 50 posto povoljnijim cijenama. Zadovoljni smo i odazivom posjetitelja koji su odlučili sudjelovati u akciji i koristiti povoljnije cijene turističkih usluga", kažu iz Hrvatske turističke zajednice te ističu kako je apsolutni hit među građanima bio Nacionalni park Plitvička jezera, koji su domaći posjetitelji primorani inače zaobilaziti upravo zbog visokih cijena ulaznica.

"Projekt Tjedan odmora vrijedan, ali i lijepo vrijeme, prvog su vikenda privukli brojne posjetitelje na Plitvička jezera. Nacionalni park omogućio je povoljnije cijene ulaznica da bi gosti mogli uživati u jesenskim doživljajima. Uzlaz u najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj, koji u listopadu slavi 41 godinu od upisa na UNESCO-vu listu svjetske baštine, zbog epidemioloških razloga bio je limitiran. Unatoč tome, u prva tri dana akcije Tjedan odmora vrijedan prodano je više od 12.000 ulaznica. Posjetitelji su ulaznice kupili online, a na terenu su svi držali socijalnu distancu i nosili maske. Osim u ljepotama Plitvičkih jezera posjetitelji su uživali i u restoranima Korana, Jezero i Poljana te u delicijama nacionalnog restorana Lička kuća", ističu iz HTZ-a.

No, ovaj nacionalni park nije jedini među građanima prepoznat kao dobra prilika za kratki jesenski odmor prema sniženim cijenama. Za atraktivne i dodatne ponude potrudili su se i brojni drugi turistički subjekti. “Ističemo agenciju Terra travel, koja je na području Zadarske županije najbolje prodavala jednodnevne izlete i individualne paket-aranžmane. Tu je i hotel Navis, iz Opatije, koji je izuzetno zadovoljan cjelokupnim konceptom akcije", kažu iz HTZ-a. Dodaju kako su u tjednu iza nas generalno dobro bili posjećeni parkovi prirode Vransko jezero i Biokovo te Nacionalni park Brijuni.

Kada je u pitanju istok Hrvatske, mamci za turiste bili su vezani uz Jankovac, Zlatnu dolinu, Lipik, Pakrac, Vinkovce i Kopački rit. Turistička agencija Lira Travel, pod sloganom "Jesen u zlatnoj Slavoniji", nudila je odmor za dvije osobe za samo 525 kuna sa smještajem u hotelu Pakrac. Park prirode Papuk uključio se u akciju promotivnim cijenama ulaznica za park-šumu Jankovac i Kuću Panonskog mora, koje je bilo moguće posjetiti za samo pet kuna. Gradski muzej Vinkovci snizio je cijenu ulaznice za 50 posto te cijenu svih suvenira i muzejskih publikacija za 30 posto, a hotel Slavonija, u središtu Vinkovaca, nudio je 50 posto popusta za smještaj. U akciju je bio uključen i Kopački rit, koji također dio usluga nudio uz 50 posto popusta. Također, uz popust od 50 posto u sklopu akcije moglo se odsjesti i u hotelu Osijek, a u Bizovačkim toplicama iskoristiti popust na specijalne tehnike fizioterapije.

Ivana Solar
RAZNOLIKA PONUDA I NISKE CIJENE
“Zbog velikog interesa javnosti PP Vransko jezero sudjelovalo je u akciji i 24. i 25. listopada. Popusti su se odnosili na cijene ulaznica u adrenalinski park i na vožnju električnim vlakom, prvim u Hrvatskoj. Park prirode Biokovo nudilo je popust od 50 posto na cijenu ulaznica automobilom i motociklom. Nacionalni park Brijuni posjetitelji su mogli obići uz pratnju vodiča ili samostalno, uz aplikaciju ‘Brijuni Pocket Guide’”, kažu iz HTZ-a.
Možda ste propustili...

DOMOVINSKI POKRET:

Nećemo vas iznevjeriti

PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA VESELKO GABRIČEVIĆ

HSU zadovoljan Vladom i HDZ-om