Novosti
U POSLJEDNJA 24 SATA

163 osobe na području Osječko-baranjske županije pozitivne na koronavirus
Objavljeno 25. listopada, 2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 496 uzoraka od kojih je 163 bilo pozitivno na koronavirus.
Najviše, 61 novooboljela osoba je iz Osijeka, 12 iz Đakova, 10 iz Čepina, a po šest je iz Belišća, Tenje, Višnjavca i Antunovca. Po pet novooboljelih osoba prebivalište ima u Našicama, Donjem Miholjcu i Dalju, a po tri u Belom Manastiru, Valpovu i Josipovcu. Po dvije zaražene osobe zabilježene su u Bilju, Sarvašu, Veliškovicma, Viškovcima, Marijancima i Ivanovcu. Po jedna zaražena osoba zabilježena je u 20 naselja, Aljmaš, Beničanci, Brođanci, Črnkovci, Draž, Đurđenovac, Golinci, Kneževi Vinogradi, Koška, Lug, Paljevina, Piškorevci, Rakotovica, Samatovci, Semeljci, Strizivojna, Šag, Tomašanci, Vardarac, Zmajevac.
Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u samoizolaciju je stavila 31 kontakt oboljelih osoba, pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 3157 osoba.

U KBC-u Osijek hospitalizirane su 74 osobe oboljele od koronavirusa, a 16 je na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna ženska osoba iz Višnjevca, 1944. godište, a osim COVID-a 19 imala je i niz drugih kroničnih bolesti.
U Općoj županijskoj bolnici Našice na bolničkom liječenju nalazi se 10 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji i to putem dojave na području Osijeka za jednu osobu i dojava se pokazala opravdanom te je utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Napravili su još 41 provjeru osoba u samoizolaciji kod kojih nije bilo kršenja propisane mjere. E. Nenadić

Možda ste propustili...