Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Dvostruki program Osječanki, “mursaši” favoriti u Rovinju
Objavljeno 24. listopada, 2020.

Osječki odbojkaški klubovi imali su maksimalan učinak prije tjedan dana. U Gradskom vrtu protivnici nisu imali izgleda, ali sada je pred odbojkaši(ca)ma s Drave gostujuća runda.

Čak dvije utakmice u razmaku od 22 sata odradit će igračice Tome Pauna. Prije redovne obveze iz 5. kola kod splitskih Brda (nedjelja, 17), odbojkašice Osijeka će u subotu (19) unaprijed odigrati dvoboj protiv Splita. Ta utakmica na programu je inače za dva tjedna, ali otvorila se mogućnost za dvostruki program, što s obzirom na trenutnu situaciju (epidemiološku i financijsku) svakako treba iskoristiti.

- Nastojat ćemo da se s dvostrukog vikend-gostovanja ne vratimo praznih ruku. Kako je Split odgodio sraz s Dinamom, otvorila se mogućnost da unaprijed odigramo utakmicu. Bit će naporno, uz to nas čekaju i kvalitetni domaći sastavi, no pokušat ćemo izvući najviše moguće iz trenutne situacije. Znamo da imamo problema s ozljedama, prije svih tehničara, izvan stroja su nam tri igračice, ali i s takvim smo nedaćama u prošlom kolu dobili Dubrovnik u tri seta. Znači da možemo, stoga vjerujem da ćemo u dva splitska ogleda biti u dobrom izdanju - priželjkuje Paun.

Očekuje se da domaće bodove upiše Enna Vukovar, koja u subotu (19) dočekuje Rijeku CO. Vukovarke su bez službene utakmice već 14 dana, sigurno su se poželjele parketa i dobrog rezultata. Ostali parovi 5. kola: Mladost - Olimpik, Poreč - Marina Kaštela i Dubrovnik - Kaštela.

Nastavak pobjedničke serije s punim se pravom očekuje od odbojkaša s Drave. Mursa-Osijek je uz zagrebačku Mladost jedina neporažena superligaška momčad, a tako bi trebalo ostati i nakon nedjeljnog (18) gostovanja u Rovinju.

- Na papiru je ovo lagano gostovanje, jer nas čeka domaćin koji je doživio svih pet poraza, ima samo jedan bod, deset manje od nas. Nije razlog za opuštanje, uz pravi pristup ne bi smjelo biti problema - naglašava trener "mursaša" Mario Teppert.

Brodska Marsonia u petak navečer odradila je gostovanje kod Rijeke, a preostali parovi 6. kola su: Kitro Varaždin - Centrometal, Zadar - Ribola Kaštela i Sisak - Split. Slobodna je Mladost.

U prvoj ligi odbojkašica derbi je u Zadru gdje gostuje Osijek II. Oba sastava su u dvije prethodne runde slavila, vidjet ćemo kome će treća biti sreća. Prvo slavlje iščekuje Nova Gradiška, koja dočekuje Kitro Varaždin (subota, 18). Još igraju: Don Bosco - Drenova, Karlovac - Sinj i Umag - Nebo. N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike