Sport
NAJVEĆI DERBI HRVATSKIH NOGOMETAŠICA

Osječanke su furiozno krenule, vjeruju kako im ni Split ne može ništa
Objavljeno 24. listopada, 2020.
Nogometašice Osijeka imale su više nego dobro zagrijavanje za nedjeljno dočekivanje aktualnih prvakinja Hrvatske iz Splita u sklopu petog prvoligaškog kola. Uvodna četiri štićenice trenera Marijana Vuke apsolvirale su na fantastičan način ostvarivši uvjerljive pobjede bez primljenog pogotka, a zabivši čak 45. Za 24 više od Splićanki koje, također, imaju maksimalan dosadašnji učinak, ali zbog slabije gol-razlike gledaju "zečicama" u leđa. U taboru Osječanki vlada optimizam da će tako ostati i nakon ogleda na ŠRC-u "Ante Gotovina" gdje od ove sezone dolaze protivnice jer igralište "Mačkamama" više ne ispunjava postrožene kriterije licenciranja Prve hrvatske lige nogometašica. Nedjeljni će susret na igralištu Metalca biti tek drugi ovojesenski domaći nakon što su na premijeri Zagrepčanke iz Agrama fasovale 15 komada. Toliko sigurno neće odsjesti u mreži Splićanki, ali bi trebao bar jedan više nego što će završiti iza leđa Belaj ili Slanovic, ovisno o tome kome šef osječke struke da prednost, a na preporuku Vjerana Dokonala koji odnedavno radi s vratarkama. Unatoč tome što su im mreže bile dirnute u okršajima sa Splitom, nikad ta ekipa nije pobijedila u Osijeku, tako da se nastavak toga trenda priziva, ali i Vukinog. On, naime, ima stopostotni učinak otkako je preuzeo kormilo, uključujući i zaključni prošlosezonski susret kada je bio poražen sutrašnji protivnik kojemu je pripala titula zbog boljeg omjera u međusobnim susretima, kojih su po dva pripala tim sučeljenim akterima. I tekuće sezone nedvojbeno će ih biti četiri jer ponovno slijedi doigravanje, tako da je sutrašnji ogled, čiji je početak predviđen u 12 sati, prva četvrtina novog kruga obračuna ekipa koje će ponovno odlučivati o prvaku države.

- I da ovaj sraz nije samo prvi od četiri, koliko će ih biti, nemamo pritisak, odnosno ne osjećamo ga i nismo si ga nametnuli. Golema želja, međutim, postoji u svlačionici koja je ljetos izmijenjena licima, a nova su dala svježinu i dodanu vrijednost, tako da smo optimistični uoči toga najvećeg hrvatskog derbija. Nadam se da će djevojke dati što mogu nakon čega je pozitivan rezultat sigurno uključiv, posebice jer su u prethodnim ogledima odlučivale nijanse. Budu li prave, uvjeren sam da će nastaviti i moj stopostotni učinak na klupi koja je iznimno dobro povezana s igračicama na terenu - umjerenim je optimizmom Vuka najavio taj derbi koji već treću sezonu privlači najveću pozornost kada je u pitanju hrvatski ženski nogomet. D.Lekšan
Susret na ŠRC-u “Ante Gotovina” igra se u nedjelju točno u podne
TABLICA
1.Osijek       4       4       0       0       45:0       12

2.Split       4       4       0       0       21:0       12

3.Dinamo       4       3       0       1       10:2       9

4.Agram       4       2       1       1       5:16       7

5.Donat       4       1       0       3       4:12       3

6.Neretva       4       1       0       3       3:18       3

7.Marjan       4       0       1       3       0:13       1

8.Viktorija       4       0       0       4       2:29       0
Parovi 5. kola
Osijek - Split, Donat (Zadar) - Marjan (Split), Agram (Zagreb) - Neretva (Metković) i Viktorija (Slavonski Brod) - Dinamo (Zagreb).
Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

Najčitanije iz rubrike