Crna kronika
U KBC-U OSIJEK BORE SE ZA ŽIVOT 15-GODIŠNJAKINJE IZ VIROVITICE

Dvije učenice pregažene
na istoj zebri u 15 minuta
Objavljeno 23. listopada, 2020.
U povodu tih prometnih nesreća iz policije podsjećaju sve vozače da su se pješačkim prijelazima dužni približavati oprezno i brzinom koja ne ugrožava pješake
Dvije maloljetnice, 15-godišnjakinja i 16-godišnjakinja, nastradale su na istom pješačkom prijelazu u razmaku od samo 15-ak minuta u četvrtak oko 13 sati ispred Tehničke škole u Ulici Zbora narodne garde u Virovitici. Petnaestogodišnjakinja je s teškim i za život opasnim ozljedama prevezena u Klinički bolnički centar Osijek, dok je 16-godišnjakinja, srećom, ozlijeđena lakše.

U obje prometne nesreće nastradale su pješakinje prelazile cestu na pješačkom prijelazu krećući se u smjeru Tehničke škole kada su na njih naletjela osobna vozila koja su se kretala iz smjera centra Virovitice.

- Kako odmah nakon naleta lakše ozlijeđena pješakinja nije osjećala posljedice naleta vozila, vozačica i pješakinja događaj nisu prijavljivale policiji te se za vozačicom iz te prometne nesreće još traga, dok je teško ozlijeđena pješakinja nakon prometne nesreće prevezena u Opću bolnicu Virovitica, a potom i u bolnicu u Osijek - doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske.

U povodu tih prometnih nesreća iz policije podsjećaju sve vozače da su se pješačkim prijelazima dužni približavati oprezno i brzinom koja ne ugrožava pješake, da mogu zaustaviti svoje vozilo i propustiti pješake koji su stupili na pješački prijelaz, a ako su pješaci djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom, vozač je dužan zaustaviti vozilo i propustiti ih i kada tek stupaju na pješački prijelaz.

- Isto tako, prvenstveno radi vlastite sigurnosti, podsjećamo pješake da prije prelaska ceste nikako ne propuste pogledom u lijevu i desnu stranu dobro provjeriti mogu li cestu prijeći na siguran način, te upozoravamo na opasnosti korištenja mobitela i drugih uređaja prilikom sudjelovanja u prometu, bilo u smislu razgovora, pisanja poruka, praćenja društvenih mreža ili slušanja glazbe korištenjem slušalica. Pred nama je doba godine sa smanjenim razdobljem dnevnog svjetla i smanjenim uvjetima vidljivosti zbog vremenskih prilika, pa podsjećamo pješake da su noću i u uvjetima smanjene udaljenosti, kada se kreću kolnikom, obavezni biti osvijetljeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućim prslukom - kažu iz policije.

Zbog navedenih prometnih nesreća, Postaja prometne policije Virovitica u petak je od 10 do 18 sati pojačano kontrolirala vozače pod utjecajem alkohola te će biti usmjerena i na zaštitu pješaka u prometu. Akcija će se provoditi pojačano i sljedećih dana. S.Lacić
Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike