Osijek
FILM “MOJA SLAVONIJA, BARANJA I SRIJEM”

Nijemce je oduševilo ovdašnje gostoprimstvo
Objavljeno 23. listopada, 2020.
U Osijeku je u petak predstavljen projekt snimanja reportaže pod nazivom “Moja Slavonija, Baranja i Srijem”, nastao u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, 11 turističkih zajednica s ovog područja, JUPP-om Kopački rit i Bizovačkim toplicama ukupne vrijednosti 360 tisuća eura u cilju da prirodna i sva druga bogatstva istoka Hrvatske vide milijuni potencijalnih gostiju u državama njemačkog govornog područja.

Produkcijski tim tvrtke Blue planet, u kojemu je i njemački glumac Oliver Hoehner, tjedan je dana boravio na istoku Hrvatske, gdje je snimao 42-minutni film koji će se početkom iduće godine emitirati na njemačkim, austrijskim i švicarskim televizijskim postajama minimalno 30 puta.

Gledatelje će s ljepotama i bogatstvima Slavonije, Baranje i Srijema upoznati njemački glumac Oliver Hoehner, koji nije krio zadovoljstvo onime što je tijekom tjedan dana snimanja imao prilike vidjeti i okusiti.

- Zemlja je jako lijepa, no najsnažniji su dojam na mene ostavili prijateljski nastrojeni ljudi dobrog srca, i to je vaše najveće blago. Prvi sam put ovdje, prije sam posjećivao Istru i Dalmaciju, i toliko sam impresioniran vašom kulturom, hranom i vinima da ću se sigurno vratiti sa svojom obitelji - kazao je Hoehner, dodavši da veliki potencijal Slavonije i Baranje vidi i u tome što mnogi ovdje govore njemački.
I. Alilović
Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana