Osijek
KBC RASPISAO NATJEČAJ

Zbog COVID-a će zaposliti
nove snage u “labosu”
Objavljeno 24. listopada, 2020.
Bolnica je odustala od outsourcinga za usluge čišćenja u OFMIR-u i zapošljava osam čistačica

Kako bi pojačali Klinički zavod za laboratorijsku dijagnostiku, u KBC-u Osijek raspisali su natječaj za zapošljavanje dva prvostupnika medicinsko-laboratorijske dijagnostike i četiri zdravstveno-laboratorijska tehničara. Kako doznajemo od ravnatelja KBC-a Osijek, doc. dr. sc. Željka Zubčića, to je zapošljavanje indirektno povezano sa situacijom izazvanom epidemijom koronavirusa.

- Mi smo dio njihovih djelatnika, i to i s Citologije i s Patologije, mobilizirali za Zavod za kliničku mikrobiologiju i bolničke infekcije, a nekoliko je djelatnika otišlo i u mirovinu, pa im na ovaj način nadomještamo radnu snagu - objašnjava doc. Zubčić.

No, osim za laboratorij, osječki je KBC ovih dana raspisao i natječaj za osam pomoćnih djelatnika u OFMIR-u, i to kao zamjena za dugotrajna bolovanja.

- Ovdje je priča nešto drukčija. Naime, mi smo u OFMIR-u prije nekoliko godina proveli outsourcing službe za čišćenje i u međuvremenu smo promijenili dvije tvrtke, ali to nam je sada preskupo. Naime, kada stavimo na papir naše plaće, i to sa svim dodatcima, od božićnica do uskrsnica te dodataka za rad vikendom, ispadne nam jeftinije s našim plaćama nego da za ovu uslugu plaćamo tvrtku koja svoje djelatnika nerijetko čak drži na minimalcu. Tako smo se odlučili da na mjesto osam djelatnika na dugotrajnom bolovanju stavimo osam osoba za pomoćne poslove, a to su prvenstveno usluge čišćenja u našem izdvojenom objektu u Bizovcu - objasnio je ravnatelj Zubčić.

Inače, osječka je bolnica zbog COVID-a nedavno pojačala i Zavod za kliničku mikrobiologiju, inače odjel na kojemu se u ovom trenutku dnevno testira i do 400 uzoraka na Sars-Cov-2. Ondje su zaposlena dva biologa, a ovih je dana raspisan još jedan natječaj za još jednog magistra biologije, i to za potrebe rada na projektu.

Nefreteta Z. Eberhard
104

djelatnika rade u KBC-ovu Kliničkom zavodu za laboratorijsku dijagnostiku, gdje godišnje obrade oko četiri milijuna različitih analiza
Bolnica traži i šest specijalizanata
Iako imaju potrebu i za drugim specijalizantima, u Kliničkom bolničkom centru Osijek prije desetak dana raspisali su natječaj za odobravanje specijalizacije za dva anesteziologa i četiri infektologa. Naime, upravo zbog situacije s pandemijom COVID-19, u osječkoj bolnici smatraju kako ove specijalizacije u ovom trenutku imaju malu prednost, jer su upravo ti liječnici prvi u borbi za izlječenje pozitivnih na COVID-19. Iako je godinama bila poprilično neatraktivna, infektologija je u pandemiji opet postala jedna od najtraženijih specijalizacija.
Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike