Sport
RIJEKA STARTALA PORAZOM U EUROPSKOJ NOGOMETNOJ LIGI

Bautista presudio Rijeci u 93. minuti
Objavljeno 22. listopada, 2020.

Nakon Lige prvaka počelo je natjecanje i u skupinama Europske nogometne lige u kojoj Hrvatska ima dva predstavnika - Rijeku i Dinamu. Obje su momčadi u akciji bile u četvrtak navečer, a prva je svoj posao odradila Rijeka u susretu 1. kola Skupine F. Riječani su na svojoj Rujevici ostali praznih ruku protiv favoriziranog Real Sociedada, koji je slavio s 1:0 pogotkom u sudačkoj nadoknadi.


Protiv trenutačno vodećeg sastava španjolske Primere Rijeka je odigrala odlično prvo poluvrijeme tijekom kojega je imala i nekoliko dobrih prilika, no u nastavku više nije mogla tako dobro parirati Real Sociedadu, uglavnom se branila i čuvala svoju mrežu. I kad se činilo da će je sačuvati, u 93. minuti David Silva je odlično proigrao Merina na lijevom krilu, uslijedila je povratna lopta u sredinu kaznenog prostora gdje je natrčao Bautista i svladao Nevistića za 0:1. Rijeka je ostala bez bodova, ali i svog kapetana, Franko Andrijašević je u 63. minuti morao napustiti travnjak zbog ozljede.


U drugom susretu F skupine AZ Alkmaar je kao gost iznenadio Napoli svladavši ga sa 1:0 pogotkom Karlssona u 57. minuti.
Rijeka će u 2. kolu za tjedan dana gostovati u Nizozemskoj kod AZ Alkmaara, a Real Sociedad ugostit će Napoli. I. Li.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

RIJEKA - REAL SOCIEDAD 0-1 (0-0)

Stadion Rujevica

Gledatelja: 2089

Sudac: Frankowski (Poljska)

STRIJELAC: 0-1 Bautista (90+3)

RIJEKA: Nevistić - Tomečak, Escoval, Velkovski, Smolčić, Štefulj - Pavičić, Čerin, Andrijašević (Yateke, 63), Lončar (Capan, 87) - Kulenović (Lepinjica, 77)

REAL S.: Alex Remiro - Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Monreal - David Silva, Zubimendi, Merino; Oyarzabal (Bautista, 85), Portu (Januzaj, 89) - Isak (Willian Jose, 72)

Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana