Osijek
PREDSTAVLJANJE U GISKO-U

Portal Znameniti.hr
Objavljeno 23. listopada, 2020.
Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek uključila se u portal Znameniti.hr gdje se nalazi građa o brojnim znamenitim osobama iz hrvatske povijesti i kulture. Predavanje o toj temi održano je u četvrtak u prostoru GISKO-a, a tom su prilikom predstavljene suradničke ustanove okupljene u projektu. Predavanje je održala doc. dr. sc. Vlatka Lemić, voditeljica Središnjeg ureda za arhivsku građu Sveučilišta u Zagrebu te arhivska savjetnica i predavač na Studiju arhivistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

- Iznimno nam je drago što ćemo steći nova iskustva i pružiti novu uslugu. Od danas smo uključeni u portal i za početak ćemo poslati našu izložbu o Jagodi Truhelki koja je ovdje postavljena tijekom Mjeseca hrvatske knjige. To je ujedno i prvi naš dokument koji će se naći na portalu Znameniti.hr. Kako se portal proširuje, drugim je knjižnicama i ustanovama omogućeno da, bez financijskog udjela, sudjeluju u jako dobrom i zanimljivom portalu – rekla je Dubravka Pađen Farkaš, ravnateljica GISKO-a.

Inače, među tekstovnom, slikovnom, zvučnom i videograđom dostupnom na Portalu nalaze se već različiti zapisi o poznatim književnicima, znanstvenicima i kulturnim djelatnicima – Ivanu Kukuljeviću Sakcinskom, Ivani Brlić-Mažuranić, Milanu Begoviću, Janku Ibleru, Antunu Gustavu Matošu, Ivi Vojnoviću, Dragutinu Tadijanoviću, Nikoli Šopu i brojnim drugima. Ma. M.
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana