Kultura
KNJIGA OLJE SAVIČEVIĆ IVANČEVIĆ OSVOJILA NAGRADU

"Adio kauboju" najbolji strani roman u Francuskoj
Objavljeno 22. listopada, 2020.
Nakon što je roman Adio kauboju Olje Savičević Ivančević osvojio nagradu Tportala za najbolji roman u Hrvatskoj 2011. te je nakon toga preveden na desetak jezika, ovoga je tjedna proglašen dobitnikom prestižne francuske književne nagrade za najbolji prvi roman u prijevodu na francuski jezik (Prix du premier roman en littérature étrangère 2020).


U užem izboru za nagradu bilo je sedam romana originalno objavljenih izvan Francuske. Nakon proglašenja pobjednika francuski mediji su, uz ostalo, napisali da je Adio Kauboju "književni događaj godine, koji je osvojio čitalačku publiku francuskog govornog područja svojim očaravajućim i poetskim stilom".


Nagrada će u Francuskoj romanu privući velik broj čitatelja i zasluženu medijsku pozornot svih književnih aktera velike i utjecajne francuske književne scene.
Ovaj iznimno čitan i popularan roman, koji je u Francuskoj objavila ugledna izdavačka kuća JC Lattes, na francuski je prevela Chloé Billon, koja je početkom mjeseca u Parizu primila nagradu za najbolji prijevod stranog književnog djela na francuski za još jedan hrvatski roman, Područje bez signala Roberta Perišića. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike