Sport
JANKO KEVIĆ, PREZADOVOLJAN NAKON ŠVEDSKE

Zbog ovakvih utakmica sam se i vratio u NEXE
Objavljeno 22. listopada, 2020.
Već nakon Vardara mi je bilo jasno kako imamo kvalitetu, smatra Kević

Pokojni radijski komentator Ivan Tomić govorio je "mala varka Mlinarića Marka", a slično bismo na primjeru kod rukometaša NEXE-a mogli izgovoriti "mala varka Kevića Janka"! Iskusni rukometaš početkom godine vratio se u NEXE nakon godina izbivanja uglavnom u inozemnim klubovima i definitivno pokazuje zbog čega se vratio.

Trener Hrvoje Horvat imao je ideju dovesti jednoga iskusnog igrača koji će biti pravi lider na terenu, a u ključnim trenucima i potegnuti i preuzeti odgovornost. Upravo tako možemo opisati Kevićevu odigranu utakmicu u Švedskoj gdje su rukometaši NEXE-a protiv Alingsasa pobjedom (23:27) započeli nastup u Europskoj ligi. Susret je Kević završio s osam pogodaka, četiri od četiri pokušaja iz sedmerca, a proigravao je i suigrače, prije svega Pešića na crti. Njegova rola bila je ključna sredinom drugog poluvremena kada se susret prelomio na stranu gostiju iz Našica.

- Ovo su utakmice i situacije u kojima mi je potpuno jasna uloga u momčadi i zbog čega sam se vratio u Našice. Bilo je jasno da ako ih zadržimo što češće u utakmici šest na šest da nemaju takvu kvalitetu parirati nam. Kao što je trener uoči susreta rekao, bilo je potrebno što više strpljenja u napadu. Oni se često susreću sa skandinavskim stilom gdje se igra run and gun, brzo se poteže, a rijetko kada imaju protiv sebe momčadi koje će dugo igrati na postavljene zone. S druge strane mi znamo kako posjedujemo kvalitetu. Jaganjac će uvijek potegnuti i biti opasan, znamo biti opasni s crte, a i Barišić-Jaman je u tim ključnim trenucima postigao pogodak. Da, naravno, tu je i Vozab. Vozab ih je sve vozao! - pričao nam je Kević neposredno nakon podnevnog buđenja s obzirom na to da su se Našičani vratili iz Švedske u ranim jutarnjim satima.

Ipak, on će sam u prvi plan gurnuti igru u obrani.

- Obrana je bila odlična, a potporu smo imali u vratarima. Moreno u prvom poluvremenu i Radovanović koji je s obranjenim sedmercima i dva-tri zicera u ključnim trenucima po meni upravo odigrao ključnu ulogu. Znali smo da su najopasniji u tranziciji i kada smo i to uspjeli zaustaviti, bilo je prilično jasno da više nemaju nekih posebnih aduta.

NEXE je u Švedskoj igrao bez pet standardnih igrača od kojih su četiri bila pozitivna na COVID-19. S tako kratkom klupom nije bilo lako doći do bodova.

- Na treninzima smo vježbali u najjačem sastavu sve do pojave korone kada smo nekoliko dana morali u izolaciju. I vidjelo se koliki je to problem. Nije isto kada nešto treniraš ili sada kada smo Vozab ili ja morali prisilno igrati desnog vanjskog.

Nakon prve utakmice možeš li predvidjeti koliko može NEXE?

- Sigurno ono što nam je bio prvi cilj, a to je proći skupinu. No, da smo kvalitetni bilo mi je jasno nakon Vardara i da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu. Mislim da ćemo biti još bolji, a posebno kada nam se vrate bolesni igrači. No takvih će stvari biti i na to moramo biti spremni - zaključio je iskusni srednji vanjski RK NEXE.

Krešimir Lacković
BEŠIKTAŠ NEMA “GORIVA” ZA UTRKU S NAMA
Sljedeću utakmicu u Europskoj ligi Našičani igraju predstojeći utorak, kada dočekuju turski Bešiktaš. Koji je u prvom kolu katastrofalno poražen u Istanbulu od Magdeburga s čak 18 razlike (23:41). Kević inače pozna tursku momčad s obzirom na to da je u karijeri igrao i u turskom Goztepeu.

- U odnosu prema momčadi koja je igrala dok sam ja bio u Turskoj, ova je bitno slabija. Kriza je učinila svoje. Bila je to tada momčad koja je igrala Ligu prvaka, sada tu kvalitetu nemaju. U Turskoj su tada prilično lako osvajali naslove, a koliko vidim, sada i tamo gube. Uvjeren sam kako oni nemaju dovoljno “goriva” za utrku s nama, ali naravno treba biti oprezan. Posebno kada budemo u gostima. Takva gostovanja mogu biti prilične zamke, zato nikako ne smijemo unaprijed upisati bodove - rekao je Kević o predstojećem suparniku.
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

Najčitanije iz rubrike