Regija
PROSLAVA U DJEČJEM VRTIĆU

“Zvončići” osvojili Zelenu zastavu
Objavljeno 22. listopada, 2020.
NAŠICE

U Dječjem vrtiću Zvončić Našice održana je jesenska svečanost na kojoj su djeca upoznata s karakteristikama jeseni te svim onim što nosi to, za mnoge najljepše, godišnje doba. Poštujući epidemiološke mjere, djeca su provodila razne aktivnosti u svojim vrtićkim skupinama, plešući, pjevajući i kušajući jesenske plodove. U sklopu jesenske svečanosti održala se i proslava ekološkog dana i osvojenog priznanja Zelena zastava. Naime, Dječji vrtić Zvončić već dugi niz godina radi na ekološkom odgoju i usvajanju ekoloških navika djece predškolske dobi.

- Godinama radimo na zaštiti prirode i okruženja u kojemu živimo. Želimo imati zdravu okolicu i društvenu okolinu i od najmlađih dana djecu učimo takvom ekološkom i održivom ponašanju. Svi smo uzbuđeni zbog Zelene zastave, koja će krasiti unutrašnjost našeg vrtića. Zahvalila bih svim odgojiteljicama, radnicima vrtića i svim roditeljima koji podržavaju naše aktivnosti. Zelena zastava rezultat je truda i rada svih nas. Ujedno je to i verifikacija dugogodišnjih napora koje mi kao predškolska institucija ulažemo u odgoj i obrazovanje naše djece za zdrav, ekološki i održiv razvoj. Zahvalu upućujem i našem osnivaču – Gradu Našicama, koji nas podržava u svim našim aktivnostima - rekla je ravnateljica vrtića Snježana Kanđera.

Odgojiteljica Snježana Brezovec istaknula je kako se u vrtiću provode raznovrsne ekoakcije, kao što su odvajanje i prikupljanje otpada, starog papira i starih baterija.

- Naš vrtić radi na promicanju ekološke svijesti kod djece. Sve naše skupine rade na reciklaži otpadnog materijala te svakodnevno provode aktivnosti vezane uz očuvanje prirode. Organizirali smo humanitarnu akciju prikupljanja PVC čepova za Udrugu roditelja djece oboljele od malignih bolesti. Proveli smo i akciju "Na Božićnom sajmu", gdje smo dijelili reciklirane proizvode. Istaknula bih i brigu o našem ekovoćnjaku i povrtnjaku. Akcijom dobrovoljnih priloga dijelili smo sadnice biljaka koje smo sami uspjeli uzgojiti - rekla je voditeljica projekta, a kao prednost istaknula i činjenicu da se vrtić nalazi u zaštićenom parku, što djeci omogućava boravak u prirodi te nudi iznimne sadržaje vezane uz prirodne resurse.
M.Ku.

Magdalena Kunac
Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike