Mozaik
LED ZEPPELIN GOTOVO SE OKUPIO NAKON KONCERTA U LONDONU

Page: Planirali smo cijelu turneju 2007. godine
Objavljeno 22. listopada, 2020.
Led Zeppelin prvotno je planirao cijelu turneju nakon ponovnog okupljanja za jednokratni show 2007. godine, otkrio je gitarist Jimmy Page. Ikone rocka - Page, Robert Plant i John Paul Jones - udružili su snage s Jasonom Bonhamom, sinom pokojnog bubnjara Johna, za jednokratni koncert u londonskom The O2 prije 13 godina, kao dio počasti za Ahmeta Erteguna, pokojnog predsjednika Atlantic Recordsa. Page je sada otkrio da je prvotno planirano više datuma uživo, ali nikada se nisu ostvarili.


Opisujući probe s Jonesom i Bonhamom, rekao je Classic Rocku: “Dotad smo se na probama jako zabavljali, jer uglavnom smo bili nas troje. Tu bi svirali Jason (Bonham), John Paul Jones i ja, tako da se Jason osjećao stvarno dijelom benda, jer je Johnov sin. Tu je jer je vraški dobar bubnjar i ispravno je da sjedi na tom mjestu. Ali to je morao doznati”.


Dodao je: „I da, bilo je i mnogo proba. Spremni smo za to. Rečeno je da će biti turneje. Nije označen nijedan datum, ali očito smo se izbrusili do te mjere da smo bili spremni".


No nakon što se datumi nisu uspjeli ostvariti, Page je čvrsto odlučio provesti ideju o ponovnom okupljanju. "Ali od tada do danas nije bilo rasprave o bilo kojoj turneji, niti će biti. Pa izvolite. To je samo jedna od onih čudnih, neobičnih stvari u svijetu Led Zeppelina, zaista, drugi dio fenomena Led Zeppelina", rekao je.


Page je dodao da je prvotno želio nastupiti dvije noći kako bi izbrisao sjećanja na njihova prethodna zlosretna okupljanja za Live Aid 1985. godine, i na koncertu za proslavu 40. godišnjice Atlantic Recordsa, kad se zavadio s Plantom malo prije izvođenja, 1988. godine. “Ideja je bila da napravimo polusatni set. Ali rekao sam, ne vježbam za polusatni set! Imamo Live Aid …, i Atlantic 40 “, rekao je i dodao: “Druga noć bila bi stvarno jako dobra”. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike