Dome slatki dome
UPIJAJU NEUGODAN MIRIS U HLADNJAKU

Ocat, soda bikarbona...
Objavljeno 22. listopada, 2020.
Hladnjak održava hranu ukusnijom i svježijom, ali ponekad se u njemu može pojaviti neugodan miris. Evo kako ga se možete riješiti. Aktivni ugljen u prahu stavite u hladnjak. Tijekom noći, upit će sve loše mirise. Ako ugalj zagrijete na 170-180 ° C opet ga možete koristiti. Kao preventivna mjera, aktivni ugalj stalno možete držati u hladnjaku. Napravite rupice u poklopcu male posude, stavite izmrvljene tablete i ostavite posudu u vratima hladnjaka. Ne zaboravite promijeniti s vremena na vrijeme. Čišćenje s octom vrlo je praktično. Obrišite sve zidove i police svog hladnjaka krpom navlaženom u rastvoru octene kiseline. Možete ostaviti čašu s octom na polici hladnjaka nekoliko sati. Pomoći će da se eliminiraju i najtvrdokorniji mirisi.


Razrijedite ocat s vodom i operite hladnjak ovim rastvorom. Nakon čišćenja ostavite vrata otvorena na nekoliko sati kako bi oštar miris amonijaka ispario.


Ako u hladnjaku stalno držite otvorenu posudu sa sodom bikarbonom, onda ste mjesecima osigurani od neočekivanih mirisa. Vrećice čaja savršeno upijaju mirise. Pijesak za mačke, sol i šećer odlično se bore protiv loših mirisa. Čistiti možete i rastvorom limuna. Iscijedite sok od pola limuna, pomiješajte s vodom i obrišite unutrašnjost hladnjaka. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike