Sport
BSK UZEO BOD LIDERU I RAZIŠAO SE S PRVIM VRATAROM

Ilinčić otišao u Jurjevac, a Dabro ostao u Bijelom Brdu
Objavljeno 21. listopada, 2020.

Krajem prošloga tjedna nogometaši BSK-a nastavili su borbe za drugoligaške bodove sedmim ovosezonskim gostovanjem. To je najjače dosadašnje jer su išli na noge vodećem i neporaženom Hrvatskom dragovoljcu, koji je te statuse zadržao i poslije 10. kola Druge HNL u kojemu je bjelobrdska momčad došla do petog u nizu gostujućeg remija prethodno odnijevši kompletan plijen iz Zmijavaca i na startu prvenstva ostavljajući ga u zagrebačkoj Kranjčevićevoj ulici u srazu s drugim sastavom Dinama.

U Sigetu je momčad trener Tomislava Steinbrücknera imala minimalnu prednost do 82. minute kada su "dragovoljci" izjednačili iz kaznenog udarca tada u polju imajući dva igrača više jer su Čikvar i Mišić nešto ranije uparili žute kartone. Lider u završnici nije uspio materijalizirati tu brojčanu prednost, tako da su Bjelobrđani kući otišli s bodom zbrajajući kadrovsku štetu za sljedeći ogled sa susjedom iz Osijeka protiv kojeg neće igrati "pocrvenjeli" iz Sigeta kojima se iznenađujuće priključio prvi čuvar mreže i dosadašnji kapetan Nikola Ilinčić, napustivši "žuto-plave" poslije devet godina vjernosti pristupivši jurjevačkom trećeligašu Zrinskom. Istodobno je vjeran ostao prvi ligaški strijelac Marko Dabro jer Osijekovo zanimanje za njega nije, za sada, konkretizirano iako je prvoligaš iz Gradskog vrta bio prvi u nizu onih koji su htjeli angažirati toga 23-godišnjaka.

- Neko je vrijeme već postojala mogućnost da nas Ilinčić napusti, što je iskoristio posljednjeg dana prijelaznog roka i otišao svojim putem. Želimo mu svu sreću, a mi ćemo nastaviti tražiti našu u okviru raspoloživih resursa - kratko se na temu razlaza s Ilinčićem osvrnuo sportski direktor BSK-a Denis Krstanović. Protekli vikend stoga, izvjesno, nije bio ugodan kao što neće biti i sljedeći protivnik, Osijek II, koji je samo dvije stepenice niže od lidera skupivši četiri boda više od osmog BSK-a.

- Ostaje žal što nismo uspjeli zadržati prednost protiv vodeće momčadi, ali kada se odvrti film događanja, tada moramo biti zadovoljni bodom bez kojeg smo na kraju mogli i ostati. Poput većine sastava s kojima su "dragovoljci" igrali dokazujući i protiv nas da nisu slučajno lideri prvenstva. Da nismo u međuvremenu kadrovski hendikepirani, bio bi to doista uspješan izlet, ali kako nikada ne može biti idealno, tada ćemo se prilagoditi novonastalim okolnostima. Stoga ćemo pripremiti momčad za nedjeljno dočekivanje Osječana s kojima imamo izrazito nepovoljan skor, tako da je to motiv više ostvariti pozitivan rezultat koji je izostao uoči stanke u prvenstvu. Riječani su tada bili dominantniji i zasluženo odnijeli bodove iz Bijelog Brda koje ćemo sada nastojati zadržati vjerujući da za to imamo argumente. Momčad je sada jača od tih prethodnih te osvježena i spremna, a kada se tome doda i prisutnost kamera HNTV-a, tada vjerujemo u ugodno te uspješno rano nedjeljno poslijepodne - umjerenim je optimizmom zaključio najbliži suradnik Steinbrücknera koji će protiv svojih Osječana bjelobrdskoj publici predstaviti pojačanje iz Nigerije Nansela Selbola nakon što je taj napadač ogled s Hrvatskim dragovoljcem odgledao s klupe za pričuvne igrače.

Dražen Lekšan
 
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
REZULTATI 10. KOLA
Hrvatski dragovoljac (Zagreb) - BSK (Bijelo Brdo) 1:1, Orijent 1919 (Rijeka) - Hajduk II (Split) 2:1, Osijek II - Dinamo II (Zagreb) 1:1, Dugopolje - Kustošija (Zagreb) 2:0, Junak (Sinj) - Opatija 0:2, Međimurje (Čakovec) - Inter Zaprešić 3:2, Croatia (Zmijavci) - Rudeš (Zagreb) 1:1, Cibalia (Vinkovci) - Solin 1:0 i Dubrava Tim kabel (Zagreb) - Sesvete 2:1.
U 11. kolu, 23., 24. i 25. listopada, sastaju se: BSK - Osijek II, Dinamo II - Junak, Opatija - Dugopolje, Kustošija - Međimurje, Inter Zaprešić - Croatia, Rudeš - Cibalia, Solin - Dubrava TK, Sesvete - Orijent 1919 i Hajduk II - Hrvatski dragovoljac.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike