Sport
NEXE POBJEDOM KRENUO U SKUPINI C EUROPSKE LIGE

Našičani slavili u Alingsasu,
Šveđani konačno slomljeni
u posljednjih deset minuta
Objavljeno 20. listopada, 2020.

Rukometaši NEXE-a pobjedom su otvorili nastup u skupini C Europske lige. Iako oslabljeni, Našičani su slavili u Švedskoj svladavši Alingsas s 27:23, u susretu u kojem se 50-ak minuta vodila izjednačena borba, a završnica je u cijelosti pripala igračima Hrvoja Horvata.


Dobro su Našičani krenuli u susret, golovima Pešića i Jaganjca poveli su 2:0, no istom su im mjerom uzvratili domaćini, pa je prva polovica prvog poluvremena protekla uglavnom u igri pogodak na pogodak. Šveđani su pogotkom Franzena u 10. minuti prvi put poveli (5:4) te je potom uslijedilo razdoblje u kojem je rezultatska prednost bila na njihovoj strani. Nakon izjednačenja Kevića iz sedmerca, uslijedio je golgeterski post kod Našičana, koji je potrajao gotovo sedam minuta, a što su Šveđani znali iskoristiti. Serijom 3-0 Alingsas je u 17. minuti stekao najveću prednost (8:5), nakon čega je imao i napad za "plus četiri". Srećom do toga ipak nije došlo, a potom su Jaganjac i Vida doveli NEXE na minimalni zaostatak. Održavali su potom domaći rukometaši pogodak-dva prednosti, a završnica prvog poluvremena pripala je Našičanima. Napravili su i oni seriju 3-0, u kojoj su mrežu tresli Vida, Pešić i Jaganjac, pa je NEXE u 28. minuti ponovno poveo (11:10). Nastavilo se u istom ritmu, na pogodak Našičana uzvraćali su Šveđani, a goste nije omelo ni isključenje Vide jer je Kević i s igračem manje uspio osigurati minimalnu prednost nakon prvih 30 minuta (13:12).


Na početku nastavka Jaganjac je udvostručio prednost gostiju, no Alingsas je još jednom brzo uspio poništiti zaostatak. Ipak, dvije izgubljene lopte domaćina Našičani su znali kazniti, ponovno su nanizali tri pogotka i u 39. minuti poveli s tri gola viška (18:15). Činilo se kako su to bili trenutci u kojima bi mogli prelomiti susret, međutim i sami su izgubili dvije lopte, uslijedilo je ekspresno izjednačenje, a poslije isključenja Pešića i novo vodstvo Šveđana (19:18), pokazalo se kasnije i posljednje u susretu. S dva uzastopna gola Kević je vratio vodstvo NEXE-u, a potom s nova tri gola, uz jedan Jelinića, bio zaslužan za seriju 4-1 kojom je NEXE u 58. poveo 26:22 i tako definitivno osigurao prve bodove.
U drugom kolu NEXE će u Našicama 27. listopada ugostiti Bešiktaš. G. Roguljić
Alingsas*23 (12)

NEXE*27 (13)

ALINGSAS - Dvorana Estrad. Gledatelja: 50. Suci: Bartosz Leszczynski i Marcin Piechota (oba Poljska).

ALINGSAS: Lindberg 3, Josefsson Säll, Skagerling (3+0), Helander 5 (1), Wedin, Hagvall (5+0), Lundahl, Lundh, Franzen 4, Barud 1, Lang 4, Hane, Andersson Moberg, Blomgren 3, Palsson 3.

NEXE: Bakić, Eter, Mrđenović, Barišić Jaman 1, Dumenčić, Car (9+0), Radovanović (5+2), Jelinić 2, Vida 4, Pešić 4, Kević 8 (4), Jaganjac 5, Vozab 1, Pribetić 2.

SEDMERCI: Alingsas 3 (1), NEXE 4 (4); ISKLJUČENJA: Alingsas 2 minute (Franzen 2), NEXE 6 minuta (Vida 2, Pešić 2, Jaganjac 2)
Najčitanije iz rubrike