Regija
GRADSKO KOMUNALNO PODUZEĆE LANJSKU GODINU POSLOVALO POZITIVNO

Prihod Doroslova 28 posto veći nego 2017., najdohodovnije su Komunalije
Objavljeno 21. listopada, 2020.
DONJI MIHOLJAC - Unatoč činjenici da se aktiva u tri godine smanjila za gotovo 1,3 milijuna kuna, da otplaćuje kredit za sanaciju odlagališta otpada, da su pojedini odjeli u minusu, to nije spriječilo tvrtku Doroslov d.o.o. za komunalne djelatnosti Donji Miholjac da prošlu godinu završi s dobiti.Iako dobit iznosi simboličnih 36.521 kunu, ipak se tvrtka može pohvaliti rastom redovnih prihoda za 28 posto u odnosu na 2017. godinu, a bilježi i pad rashoda. U poduzeću su trenutačno zaposlena 33 djelatnika. Prosječna mjesečna isplaćena netoplaća po zaposlenome za prošlu godinu iznosila je 4628 kuna, a u 2017. bila je 3756 kuna.

Prethodne godine nabavljena su osnovna sredstva u vrijednosti od 221.295 kuna (bez PDV-a). Nabavljeni su, između ostaloga, parkirni aparati i mobilno reciklažno dvorište.

Tvrtka je podijeljena na odjele, a novost je da od 2019. prati mjesečno njihove troškove i financijske rezultate. Groblje je prošlu godinu završilo s 111.451 kuna dobiti, a malom dobiti od 49.084 kune može se razmetati i Zelenilo, ali i Uprava s 22.104 kune ‘’viška’’. Najmanju, ali ipak dobit, od 13.795 kuna bilježi i Pogrebno. Ipak, najvećom dobiti mogu se pohvaliti Komunalije, čiji je lanjski plus iznosio čak milijun kuna!

Doroslov se aktivnije u 2019. posvetio komercijalnim poslovima koje nudi na tržištu, a direktor Ivan Pobi ponosan je što će nabaviti novo komunalno vozilo za odvoz biootpada.

– Dobili smo od Fonda za zaštitu okoliša potpisan ugovor o nabavi kamiona za odvoz otpada. Moramo raspisati javnu nabavu, i ako sve prođe u redu, postoji šansa da još prije kraja godine stigne kamion. Ovo smatram velikim uspjehom – rekao je Pobi.

Izvješće o poslovanju i funkcioniranju ovog gradskog poduzeća našlo se i u rukama gradskih vijećnika. Ovaj dokument, bez primjedbi, prihvaćen je jednoglasno.

Snježana Fridl
Tržnica, Parking i Dimnjačarska u minusu
Za razliku od pozitivnih odjela, odjeli Tržnica, Parking i Dimnjačarska služba prošlu godinu završili su s gubicima. ‘’Parking je bio kritičan dok nismo nabavili parking-aparate. Kod dimnjačarske službe imali smo svojih unutarnjih nesnalaženja i lošu organizaciju. Došla je i korona i ljudi nisu više htjeli dimnjačare primati u svoje domove. A tržnica je zbog posebnih izdataka u minusu, koji će ove godine biti još i veći, jer smo zbog korone imali više čišćenja i dezinsekcija, a u isto vrijeme manji broj izlagača’’, objasnio je direktor Pobi.
Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike