Osijek
OPĆINA ERDUT

Pomažu mladima do kraja školovanja
Objavljeno 20. listopada, 2020.
Općina Erdut raspisala je natječaj za dodjelu jednokratnih nagrada za studente. Prema riječima načelnika Jugoslava Vesića, upola je manje studenata nego proteklih godina.

- To nije dobro, ali trenutačno su takvi trendovi. Jednokratne nagrade koje studentima dodjeljuje Općina Erdut u rasponu su od 800 do 2500 kuna, ovisno o njihovom uspjehu. Pozivamo studente da se prijave, natječaj je otvoren do kraja listopada - kaže Vesić.

- Pratimo našu djecu od rođenja do završetka odrastanja i školovanja s jednokratnim potporama za novorođenu djecu, i to već već desetak godina. Nakon toga sufinanciramo boravak djece u vrtiću. Više od stotinu mališana trenutačno pohađa naš vrtić, za osnovnu školu odradili smo sve što je bilo bitno, odnosno osim onog što im je osigurala država mi smo se odlučili dati dodatne potpore, primjerice financirati radne bilježnice, dodatni materijal poput atlasa za geografiju, dodatnog materijala za tehnički odgoj..., pa roditelji nemaju nikakvih dodatnih davanja. Srednjoškolcima je besplatna učenička karta za prijevoz na sve destinacije gdje se školuju, mi naime imamo tri prijevoznika: GPP Osijek, Panturist ili Arivu, i Čazmatrans. Roditelji ne plaćaju ništa, dajemo dodatnu subvenciju, ovisno o tome kako kod kojeg prijevoznika. Željeznica je također uključena, ali nije aktivna zato što nema dovoljno linija da bi si mladi mogli organizirati prijevoz njome. I studentima pomažemo u troškovima prijevoza u rasponu od 25 do 30 posto od cijene karte - pojašnjava ovogodišnje općinske potpore načelnik Vesić. D. Pejić
UVJETI ZA NAGRADE
Pravo prijave na natječaj imaju redovni studenti, a nagrada se dodjeljuje studentima 2. i 3. godine preddiplomskih studija te 1. i 2. godine diplomskih studija. Potrebno je dostaviti prijavu s fotokopijama domovnice i osobne iskaznice, uvjerenje o prebivalištu, potvrdu o redovnom upisu akademske godine 2020./2021., fotokopiju strane indeksa s fotografijom i strana s kolegijima akademske godine 2019./2020., prijepis ocjena i bodova ovjeren na fakultetu te broj bankovnog računa (IBAN) na ime podnositelja zahtjeva.
Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike