Osijek
LIJEPA GESTA U POVODU 30 GODINA TVRTKE

Djelatnici SPIN-a zasadili
10 magnolija na Zrinjevcu
Objavljeno 20. listopada, 2020.
Lijep primjer društvenog angažmana demonstrirali su u utorak djelatnici tvrtke SPIN d.o.o., posadivši deset sadnica magnolija različitih vrsta na zapadnoj strani parka Zrinjevac, u povodu obilježavanja 30 godina uspješnog poslovanja tvrtke.

- Imali smo vrlo opsežan program obilježavanja naše velike obljetnice, planirali smo šest-sedam različitih aktivnosti, a onda je došla korona zbog koje smo bili prisiljeni te planove parcijalno izvesti ovisno o situaciji. Za sadnju drveća odlučili smo se kako bismo se na neki način odužili Majci prirodi, ali i dali doprinos jednom od najstarijih parkova u Osijeku - kazao je direktor tvrtke SPIN d.o.o. Ivan Matejašić.

Lokacija i vrsta drveća odabrani su u suradnji s Gradom Osijekom, a kakvim je točno sadnicama obogaćen Zrinjevac doznali smo od Stjepana Gieslera, rukovoditelja RJ Zelenilo tvrtke Unikom.

- Riječ je o vrlo vrijednoj zbirci magnolija, vrlo popularne biljke. Kompozicijski su složene tako da imamo i zimzelene i listopadne, grmaste i stablašice, ranocvatuće i kasnocvatuće. U pitanju su dosta rijetki varijeteti kakvih inače nema u Osijeku i šire. Ovdje je bilo potrebno dodati još zelenila, hlada i boja, prostor je frekventan i popularan te će ga ove magnolije sigurno još više oplemeniti - kazao je Giesler. I. Alilović

Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike