Osijek
POTPORE MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA

Pet OPG-ova dobilo po 370.625 kuna
Objavljeno 19. listopada, 2020.
Pet će obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Lokalne akcijske grupe Vuka - Dunav iskoristiti sredstva iz 4. LAG-ova natječaja za potpore mladim poljoprivrednicima za pokretanje poslovanja. Prema riječima predsjednika LAG-a Davora Tubanjskog, ukupan je iznos raspoloživih sredstava na natječaju bio 1.853.125 kuna.

- Visina potpore po jednom nositelju projekta je 50.000 eura, u kunskoj protuvrijednosti 370.625 kuna. Na LAG-ov se natječaj prijavilo osam nositelja projekata, a na sjednici je Upravni odbor LAG-a Vuka - Dunav, na čelu s predsjednikom Marjanom Tomasom, donio pet odluka o odabiru projekta te tri obavijesti o odbacivanju prijave zbog nedovoljno raspoloživih sredstava – navodi Tubanjski.

Prema konačnoj rang-ljestvici prijavljenih projekata koji su dobili odluku o odabiru projekta su OPG Maletić Dragana, koji će novac iskoristiti za kupnju mehanizacije i teladi, kao i OPG Marinčić Vedran. OPG Turk Branimir iskoristit će sredstva za razvoj i unaprjeđivanje te modernizaciju obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, OPG Erdeg Marijana iskoristit će novac za modernizaciju i povećanje poljoprivrednih kapaciteta, a OPG Zavorski Ivan novac će iskoristiti za kupnju mehanizacije i poljoprivrednog zemljišta. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike