Osijek
ZBOG OBNOVE DRVENOG MOSTA

Zatvorena Vodena vrata u Tvrdi
Objavljeno 19. listopada, 2020.
Zbog obnove drvenog mosta odnedavno su, bez prethodne najave, zatvorena Vodena vrata u Tvrđi. Kako bismo dobili informaciju koliko će radovi potrajati, odnosno kada će se moći opet prolaziti kroz jedini sačuvani ulaz u baroknu utvrdu, poslali smo upit Gradu Osijeku. Međutim, do zaključenja broja nismo dobili odgovor, pa o tome možemo samo nagađati. S obzirom na to da je zbog jasno vidljive truleži uklonjena cijela drvena konstrukcija mosta, može se pretpostaviti da onuda još dugo nećemo moći prolaziti, a o točnom datumu izvijestit ćemo nakon što dobijemo odgovor iz Grada.

Podsjetimo, nakon obnove prostora ispred Vodenih vrata prije pet godina, kada je jedini očuvani dio bedema Tvrđe, koji se sastoji od velikog bastiona sv. Eugena i dijela tvrđavske kurtine s Vodenim vratima istočno od bastiona, poprimio zaista reprezentativan izgled, Osijek je dobio još jednu turističku atrakciju koja je, nažalost, vrlo brzo prepuštena propadanju, tako da danas, s pohabanim drvenim klupama i zapuštenom površinom na koju su postavljene, više nalikuje na ruglo.

Ipak, čini se kako stvari ipak polako idu nabolje nakon što je riješen problem oborinske odvodnje postavljanjem kanalice koja će prihvaćati vodu koja se prelijevala preko staze i tako uništavala pokos kanala.
I. Alilović
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike