Mozaik
LANA IZDALA SINGL ZA BUĐENJE SVIJESTI O ATOPIJSKOM DERMATITISU “LAMPIONI”

Kroz glazbu oboljelima dati glas
Objavljeno 20. listopada, 2020.
Iako se na prvu čini kao pjesma o pronalaženju snage u teškim trenutcima, nova pjesma Lane Klingor Mihić "Lampioni" mnogo je više od toga.

- Ova pjesma slavi osobe koje su pronašle svoju snagu unatoč nezahvalnom i neugodnom stanju kože kakvo je atopijski dermatitis. Kao majka imam uvid u to što znači boriti se s atopijskim dermatitisom, a gledajući svoju djecu kako odrastaju, počela sam istraživati više o toj bolesti. Saznala sam tako da od njega pati do 8 posto odraslih i do 20 posto djece, a to i nije ni tako malo ni tako rijetko! Istraživala sam dalje, razgovarala o tome s prijateljima i znancima te saznala koliko ljudi trpi u tišini. To je bio moj poticaj za stvaranje ove pjesme: kroz glazbu oboljelima dati glas - izjavila je Lana. Glazbu i tekst napisala je Andrea Čubrić, a pjesmu prati i zanimljiv videobroj.

Iako se često smatra bolešću koja pogađa uglavnom djecu, atopijski dermatitis u odrasloj dobi dolazi sa sasvim novim setom izazova za oboljele, pogotovo kada se radi o umjerenim i teškim oblicima te bolesti, koja može zahvatiti bilo koji dio kože. Pojedinci se susreću s predrasudama, posebno kad su zahvaćeni izloženi dijelovi kože poput lica, vrata ili ruku. To dovodi do osjećaja izloženosti i srama, zbog čega oboljeli često izbjegavaju društvene događaje, veze te propuštaju poslovne prilike. Atopijski dermatitis često je uzrok zadirkivanja i vršnjačkog nasilja, koje može ostaviti duboke traume. T.K.
Možda ste propustili...

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

NOVI HITOVI SPREMNI ZA GLASANJE

Objavljeni konkurenti za Hit ožujka

Najčitanije iz rubrike