Regija
‘’VIRTUALNA STVARNOST U BIBLIOBUSU 2’’

VR tehnologijom do novih znanja
Objavljeno 19. listopada, 2020.
VINKOVCI


Projekt ''Virtualna stvarnost u Bibliobusu 2'', sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Vukovarsko-srijemske županije i Gradske knjižnice i čitaonice, predstavljen je na konferenciji za novinare.


Namijenjen je učenicima osnovnih škola, a provodit će se putem edukativnih radionica, uz korištenje tehnologije za virtualnu stvarnost, u svim narodnim knjižnicama i školama Vukovarsko-srijemske županije te u Bibliobusu koji posjećuje i područne škole koje su smještene u manjim ruralnim područjima. VR tehnologija u projektu simulira na inovativan način sadržaje vezane uz županiju iz kulture, znanosti, povijesti, zemljopisa, sporta...


- Pridonosimo tome da knjiga i virtualna stvarnost dođu do svih mještana naše županije. Gradimo novu knjižnicu i već sada revidiramo projekt, jer želja nam je do mnogo toga vezano uz modernu tehnologiju bude u samoj zgradi - rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.


Prema riječima Vedrane Lugić, ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, vinkovačka Knjižnica sve se više okreće modernim tehnologijama pomoću kojih dolaze do mlađih korisnika, a oni kroz ovaj projekt mnogo toga nauče o Vukovarsko-srijemskoj županiji.
Scena virtualne stvarnosti sadrži interaktivni dio kroz dva priložena upravljača te omogućuje korisniku rad s objektima unutar same scene. Kako ovaj uređaj funkcionira isprobao je i gradonačelnik Bosančić. M.K.
Najčitanije iz rubrike