Sport
REPOVI NAKON JOŠ JEDNE UTAKMICE NA RUJEVICI

Postoji li neka tajna veza
između Pajača i Rijeke?
Objavljeno 19. listopada, 2020.

Između Nogometnog kluba Rijeka i suca Igora Pajača kao da postoji neka tajna veza. Kad igra Rijeka, a sudi Pajač, suparnici često nakon utakmice sipaju "otrov" na račun njegovih odluka. Kad je dvojbeno, sve nekako ode u korist Riječana, pa se postavlja pitanje je li to slučajno ili nije.

U osječkom Gradskom vrtu na spomen Pajača mnogima se diže kosa na glavi, a kako i ne bi kada ih je baš on masakrirao u prošlom izdanju Kupa Hrvatske kada su bijelo-plavi u polufinalu poraženi na Rujevici s 3:2. Tada se u osječkom taboru nisu birale riječi za Pajača, a on i njegova pomoćna ekipa nakon te sramotne utakmice bili su suspendirani do kraja sezone. No, naša sudačka organizacija, takva kakva jest, samo malo kasnije pomilovala je Pajača uz objašnjenje kako čovjek mora suditi kod kuće, jer ipak je on europski sudac. Samo što te eurovrijednosti ne pokazuje na domaćim travnjacima.

Nakon 8. kola HT Prve lige ponovno povici na Pajača i ponovno se buni suparnik koji je igrao protiv Rijeke. U subotu je Varaždin iznenađujuće poveo na Rujevici, no Rijeka je preokrenula i na kraju slavila s 2:1. Malo je reći da su gosti bili ljuti, a najviše ih boli 50. minuta, kada je Jorge Obregón nakon duela pao u šesnaestercu, a Pajač nakon konzultacije s VAR-om nije dosudio najstrožu kaznu. Trener Varaždinaca Samir Toplak u svom je stilu prokomentirao tu situaciju:

- Nije nam suđen čist penal u drugom poluvremenu. Stvarno živim za dan kad će suci postati profesionalci, i kad vide kak’ je to patiti se i da se onda ne zajebavaju!

Varaždinci se bune, negodovali su i Osječani, ali Pajač i dalje sudi. Valjda može kako hoće dokle god sudi za "prave".

- Ovo je komedija, što drugo da kažem. Ne želim se bosti s rogatima, ali koliko ih treba biti da vide penal, bilo ih je sedam, nitko to nije vidio - dodao je Toplak.

I u pravu je Toplak, teško je bosti se s rogatima, jer teško ih možeš pobijediti. Da je neke pravde taj Pajač nakon što je (ne)namjerno "ubio" Osijek u Kupu, više ne bi mogao suditi na hrvatskim prvoligaškim terenima. No, on je član hrvatske sudačke organizacije u kojoj se, dokazano, plaćalo "za pošteno suđenje". Prema toj logici onaj tko ne plati valjda dobiva nepošteno suđenje. I. Liović
Samir Toplak

trener Varaždina

Stvarno živim za dan kad će naši suci postati profesionalci, i kad vide kak’ je to patiti se i da se onda ne zajebavaju
Možda ste propustili...

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike