Novosti
INTERVENCIJA POLICIJE I REDARA

Spriječeno okupljanje mladih oko HNK-a
Objavljeno 18. listopada, 2020.
Dvadesetak zagrebačkih policajaca te komunalnih i prometnih redara u noći između subote i nedjelje patroliralo je trgom ispred HNK-a i tako onemogućilo masovno okupljanje mladih koje se tamo održavalo posljednjih pet mjeseci. U subotu su na snagu stupile nove protuepidemijske mjere zagrebačkog Stožera civilne zaštite, u kojima je zbog povećanog broja zaraženih preporučen, između ostalooga, nadzor neformalnih okupljanja na javnim površinama, kao i nošenje maski na otvorenom kada nije moguće održavati fizičku distancu.

U policiji tvrde kako su postupali preventivno, s obzirom na broj okupljenih, a radi sprječavanja mogućeg narušavanja javnog reda i mira, kao i održavanja komunalnog reda. "Tijekom nadzora građani su usmeno upozoravani u situacijama kada je uočeno nenošenje zaštitne maske i nepridržavanje propisanog razmaka", kažu te dodaju da tijekom nadzora nisu nisu utvrđene povrede Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira niti drugih propisa. Ovo je prvi put da je policija organizirano nadzirala okupljanje. Ranijih mjeseci reagirali su samo intervencijama na pozive građana.

Premda je u nedavnim polemikama oko okupljanja mladih dobar dio hrvatske javnosti bio za to da se ono zabrani, tvrdeći da nanose štetu zgradi i okolišu HNK-a, bilo je i onih koji su imali razumijevanje za noćno druženje mladih, budući da drugih sadržaja baš i nemaju. H
Možda ste propustili...

U RAFINERIJI NAFTE RIJEKA

Pokretanje proizvodnje

ČETVRTA TRANŠA IZ MEHANIZMA ZA OPORAVAK I OTPORNOST

Hrvatskoj isplaćeno 162,5 milijuna nepovratnih eura