Novosti
ODGOVOR HDZ-A ČELNIKU DOMOVINSKOG POKRETA:

Škoro bi promijenio narod jer nije glasao za njega
Objavljeno 18. listopada, 2020.
Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader u nedjelju je odbacio najnovije prozivke predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škore na račun premijera Andreja Plenkovića. "Očita je frustracija gubitkom izbora. Očito bi trebalo promijeniti narod jer se nije glasalo onako kako je želio Škoro i njegova ekipa i oni bi sad možda da se promijeni narod koji nije glasao za njih jer je dao podršku HDZ-u", rekao je Sanader novinarima. Škoro je, naime, na Facebooku prozvao premijera za političko licemjerje i manipulatorstvo, istaknuvši kako je jedini sanitarni kordon na hrvatskoj političkoj sceni onaj kojim se birači ograđuju od HDZ-a.

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader smatra da se Škoro našao prozvan na subotnje riječi premijera Plenkovića da je on taj koji radikalizira političku scenu, što je, po Sanaderu, istina. "Relativiziranjem kaznenog djela napada na Vladu vidjelo se da se on (Škoro) pridružio svojim stranačkim kolegama u toj relativizaciji tog zločina. Relativiziranje tog zločina je, po nama, jedna radikalizacija političke scene, gdje se gospodin Škoro našao prozvan, i to je očito najveća frustracija. Ni 100 dana Vlade, a ovakvo obrušavanje i na premijera i na Vladu ne može se tumačiti na drukčiji način", ocijenio je Sanader. Prema Sanaderovu tumačenju, videosnimka je pokazala da je meta napada bio policajac. Jer na mjestu događaja je bio i civil - donositelj pošte, ali on, dodao je Sanader, nije bio interesantan napadaču. "U svakoj demokratskoj državi to je pucanj na državu, policajac je nevin i ništa nije napravio da bi se na njega pucalo", kazao je Sanader.

Na upit kako komentira Škorinu izjavu kako je jedino što je Plenković napravio pojačani kordon oko zgrade Vlade te da se plaši vlastitog naroda, Sanader je odgovorio kako nema kordona policije, nego su to regularne mjere zaštite. “Vlast se ne boji vlastitog naroda jer taj vlastiti narod dao je podršku premijeru Plenkoviću i ovoj Vladi pobjedom na izborima”, rekao je Sanader. H
Možda ste propustili...

POTPORE ZA BOLJE UVJETE STANOVANJA

Pomoć mladim poljoprivrednicima

TURISTIČKA SEZONA MOGLA BI “POJAČATI” POSKUPLJENJA

Za inflaciju krive cijene usluga

Najčitanije iz rubrike