Crna kronika
KOBNO PREVRTANJE U NABUJALU RIJEKU

Karlovčani koji su ispali iz čamca na Korani nisu pronađeni, istraga traje
Objavljeno 18. listopada, 2020.

Ni drugog dana potrage, u nedjelju, nakon što su ispali iz svog čamca u nabujalu i mutnu Koranu, nije bilo traga dvojici sredovječnih Karlovčana, potvrđeno je u Operativno-komunikacijskom centru 192. Nesreća se dogodila u subotu oko 11.15 u Karlovcu, na ušću Mrežnice u Koranu, kada se na slapu na Turnju prevrnuo čamac u kojemu su se nalazila tri muškarca. Jedan je uspio isplivati na obalu Korane, nakon čega je hospitaliziran, a dvojici se gubi svaki trag.


U subotu je pretraga trajala od podneva pa do mraka, a u nedjelju su u pretrazi sudjelovala devetorica predstavnika HGSS-a i Javne vatrogasne postrojbe te dvojica policajaca. Pretraživali su se korito i obala Korane i Kupe u koju se Korana ulijeva.

Do podneva u nedjelju pretraživala se Korana od Turnja, gdje se nesreća dogodila, do deset kilometara nizvodnih Brođana na Kupi, gdje je u subotu pronađen prazan čamac. Od 13 sati pretraga je počela u obratnom smjeru, uzvodno, prema Karlovcu. Vatrogasni zapovjednik Goran Franković kaže da je potraga bila otežana zbog visokog vodostaja i izrazito mutne vode u kojoj je "vidljivost nikakva", te da je prostor pretrage sve nizvodno od slapa na Turnju. Riječ je o slapu utoka Mrežnice u Koranu koji je, prema riječima trećeg muškarca iz čamca, zavrtio i poklopio čamac. On je, nakon što je na slapu ispao, uspio isplivati te je hospitaliziran u karlovačkoj bolnici. Pročelnik Stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u Karlovcu Ivica Šlat rekao je da je vidljivost vode desetak centimetara, te se nije moglo roniti.

Za razliku od karlovačkih kolega, članovi HGSS - Stanica Novska prije nekoliko dana imali su uspješnu akciju spašavanja dviju osoba koje su se nalazile na pješčanoj adi na rijeci Uni kod Hrvatske Dubice. Sve se zbivalo u prvom satu srijede, kada je HGSS-ovcima pristigao poziv od policije da se na Uni čuje zapomaganje nepoznatih osoba. Odmah po primitku poziva na teren je izišlo petero spašavatelja HGSS - Stanice Novska s dva vozila i jednim plovilom. Prilazak adi otežavali su loši vremenski uvjeti, mrak i visok vodostaj rijeke Une, koji je toga dana narastao za čak dva i pol metra. Na adi su zatečene dvije osobe koje su bile izrazito pothlađene. Spašavatelji su ih utoplili i transportirali na obalu te predali policijskim službenicima na daljnju obradu. Hina/M.Bugarić


Milan Bugarić
Treći muškarac koji se nalazio u čamcu uspio je isplivati na obalu, nakon čega je hospitaliziran
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri