Sport
CIBALIA

Pobijediti "fenjeraša" za mirnu jesen
Objavljeno 17. listopada, 2020.

Proteklog vikenda nije se igralo na drugoligaškim terenima, a nogometaši Cibalije stanku u prvenstvu iskoristili su za odigravanje Kup susreta u Varaždinu. Nije to bilo samo odrađivanje posla. Vinkovčani su kod prvoligaša ostavili dobar dojam koji na kraju nije nagrađen i konačnim rezultatom. Nagrada je stigla u obliku priznanja domaćinima kako je Cibalia odigrala odličnu utakmicu.


- Doista, iznenadili smo i sami sebe, ali vjerujem i domaćine. Kod 0:0 imali smo stative i poslije dvije prilike. Vidjeli smo kako nas od prvoligaškog nogometa dijele nijanse, ali upravo te nijanse odlučuju. No, to je iza nas, očekuje nas sad ono mnogo važnije - rekao je Petar Tomić, trener Cibalije.


Doista, vrlo je važna utakmica pred njegovim igračima. Danas (15 sati) Cibalia pokraj Bosuta dočekuje Solin, posljednjeg na tablici. Pobjeda se nameće kao imperativ.


- Sigurno je želja ostvariti pobjedu da se nagradimo za sve dobre igre u posljednje vrijeme, pa vjerujem da će i publika to prepoznati. Ovom pobjedom Solin bismo prikovali za dno tablice, a mi bismo se pričvrstili u sredini i uhvatili priključak s gornjih pet-šest momčadi. Cilj je odigrati prvenstvo bez većeg stresa.


Cilj je što ranije osigurati opstanak i zbog još jednog razloga.


- Imamo niz juniora kojima želimo dati priliku. Tu je već Miljanić, a s nama su i Križanović, Kamenicki, Božić... Želja nam je da osim što treniraju sa seniorima da dobiju prigodu i u prvenstvu, a to će moći ako imamo mirnu situaciju na tablici. Pružati priliku mladima, uostalom, i treba biti naš cilj. Evo, vidjeli ste, Uremović je standardan u A reprezentaciji, a upravo je on iz kadeta dobio prigodu i kasnije u seniorima Cibalije. Neka on bude primjer kako se i iz Cibalije može na kraju doći do reprezentacije - zaključio je Tomić.
Najvjerojatniji sastav: Đaković, Išasegi, Stanić, Karabatić, Ciprić, Baltić, Šarić, Diyoke, Baraban, Galić i Miljanić. K.L.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike