Novosti
ZARAŽEN SDP-OVAC FRANKO VIDOVIĆ

Samoizolacija za čelnike DORH-a i tri zastupnika
Objavljeno 16. listopada, 2020.
Za tri saborska zastupnika i za četiri saborske službenice koje su u srijedu bile na sjednici Odbora za unutarnju politiku na kojoj je bio i zaraženi zastupnik Franko Vidović (SDP), određena je samoizolacija, izvijestili su u petak iz Hrvatskog sabora.


Prema odluci epidemiološke službe Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, mjera samoizolacije određena je zastupnicima Miroslavu Škori (DP), Nikši Vukasu (SDP) i Mišelu Jakšiću (SDP) te četirima saborskim službenicama, naveli su iz Sabora.
Zbog prisutnosti na toj sjednici i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, njezin zamjenik Darko Klier te ravnateljica Uskoka Vanja Marušić bit će u samoizolaciji do 28. listopada. Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u srijedu je, na zatvorenoj dvosatnoj sjednici, raspravljao o korupcijskoj aferi Janaf i curenju informacija, a na sjednici je uz članove Odbora te čelnike Državnog odvjetništva bio i šef SOA-e Daniel Markić, ali i ravnatelj policije Nikola Milina te njegov pomoćnik Antonio Gerovac, za koje je MUP izvijestio da ne moraju u samoizolaciju. U DORH-u ističu da će glavna državna odvjetnica veći dio svojih poslova obavljati od kuće, "koristeći se sredstvima elektroničke komunikacije". Dodaju da rad Državnog odvjetništva "ni u jednom trenutku nije i neće biti doveden u pitanje". H/D.Pav.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike