Regija
ZAHVALJUJUĆI OPĆINI ČAĐAVICA I ŽUPANIJI

KUD Podravina dobio posavsku nošnju
Objavljeno 16. listopada, 2020.
ČAĐAVICA - Nakon što su naučili i predstavili publici gotovo sve slavonske pjesme i plesove, članovi KUD-a Podravina iz Čađavice odlučili su naučiti i u svoj repertoar uvrstiti pjesme i koreografije i drugih hrvatskih krajeva.

Posavina im se nekako po mnogočemu učinila najbližom, pa će prvo učiti pjesme i plesne korake toga kraja. Ali kako posavske koreografije na smotrama i priredbama ne bi mogli izvoditi bez posavske narodne nošnje, KUD se prijavio na natječaj Virovitičko-podravske županije za financiranje programa i projekata udruga koji su od općeg interesa za 2020. godinu, a njihov projekt izrade/nabave muške i ženske posavske narodne nošnje pozitivno je riješen. Naručene narodne nošnje izrađene su i već su u prostorijama KUD-a u novouređenom Domu udruga, a njihova izrada stajala je 22.800 kuna. Za taj trošak KUD je od Županije dobio 5000 kuna, a iz proračuna Općine Čađavica izdvojeno je preostalih 17.800 kuna.

– Motivirani za učenje novih koreografija, nadamo se povoljnijem razvoju situacije do naše smotre u povodu Dan općine u Čađavici "Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati", kako bismo se prvi put predstavili publici s posavskim spletom te na taj način pokazali prekrasne posavske narodne nošnje. Ovim putem zahvaljujemo Virovitičko-podravskoj županiji i Općini Čađavica na financijskoj potpori za nabavu posavske narodne nošnje – rekla je predsjednica KUD-a Podravina Čađavica Valentina Predrevac. P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli