Regija
POČELI PREDUPISI

Novi će vrtić otvoriti vrata u studenome
Objavljeno 17. listopada, 2020.
Ladimirevački vrtić uređen je prema suvremenim standardima i zadovoljava sigurnosne kriterije

LADIMIREVCI - Nakon što je koncem kolovoza održan tehnički pregled na kojem je objekt dobio visoku prolaznu ocjenu, ovoga je tjedna i službeno počelo prikupljanje zahtjeva i dokumentacije za predupis djece u novouređeni vrtić u Ladimirevcima - područni odjel Dječjeg vrtića Maza Valpovo, koji će potrajati sve do 20. listopada, objavio je Dječji vrtić Valpovo.

Vrtić je uređen prema najmodernijim standardima i zadovoljava sve sigurnosne kriterije i materijalne uvjete kvalitetnog ranog i predškolskog odgoja, a radit će svakog radnog dana od 7 do 16 sati. Djeca će biti raspodijeljena u dvije mješovite skupine od tri godine do polaska u školu. Prehrana će biti jednaka kao i u matičnom vrtiću u Valpovu, a otvorenje vrtića očekuje se u studenome, najavljeno je.

"Ova dugogodišnja potreba i želja mještana Ladimirevaca za vlastitim dječjim vrtićem realizirana je na način da je postojeća zgrada stare škole u središtu mjesta prenamijenjena i rekonstruirana kako bi se stvorili potrebni propisani preduvjeti za boravak djece u njoj. Građevinskim su se radovima dobile dvije velike sobe dnevnog boravka s pripadajućom garderobom i sanitarnim čvorom te pomoćna kuhinja, što zadovoljava potrebe za boravak za 50 djece organiziranih u dvije vrtićke skupine. U sklopu vrtića nalazi se i izolacijska prostorija u kojoj će moći boraviti vrtićarci, ako imaju virozu ili prehladu. Također, uređen je i vanjski prostor, pa će mališane dočekati novo, ograđeno dječje igralište. Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.473.336,97 kuna, a izvođač radova bila je tvrtka Presing d.o.o iz Osijeka. Na ovom projektu radio je Valpovački poduzetnički centar zajedno s LRA-om i upravnim odjelima Grada", objavio je Grad Valpovo na svojim stranicama.

Otvaranjem područnog odjela Dječjeg vrtića Valpovo u Ladimirevcima otvorit će se i tri nova radna mjesta - za dvije odgajateljice i jednu spremačicu.
Lidija Aničić

POMOĆ OBITELJIMA
Valja podsjetiti da je Projekt Dječjeg vrtića u Ladimirevcima Grad Valpovo prijavio na natječaj iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje od 2014.-2020. godine, gdje je intenzitet potpore prihvatljivih troškova sto posto. Otvaranje područnog odjela Dječjeg vrtića Maza Valpovo u Ladimirevcima stvarna je pomoć mladim obiteljima na tom području i okolici.
Možda ste propustili...

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike