Mozaik
SNIMA SE...

Gal Gadot bit će nova Kleopatra
Objavljeno 16. listopada, 2020.
Nakon što je kupio prava na projekt za koji su bili zainteresirani i Netflix, Universal, Warner Bros. i Apple, studio Paramount Pictures potvrdio je da radi na povijesnoj drami jednostavnog imena "Cleopatra". Film će ponovno ujediniti popularnu glumicu Gal Gadot i redateljicu obaju nastavaka "Wonder Woman" Patty Jenkins, izvijestio je Deadline. Mnogo je snimljenih filmova o egipatskoj kraljici grčkog podrijetla iz dinastije Ptolomejevića, koja je vladala 21 godinu, do smrti u kolovozu 30. godine prije Krista u dobi od 39 godina. Gadot (35) će se tako naći u ulozi koju su prije nje odigrale velike Claudette Colbert (1934.), Vivien Leigh (1945.) i Elizabeth Taylor u verziji iz 1963. godine s Richardom Burtonom u ulozi Marka Antonija, koja se ispostavila preskupom za 20th Century Fox (utrošena su čak 44 milijuna dolara), koji je gotovo bankrotirao. Posljednjih se godina puno pričalo o projektima koji se bave Kleopatrom i njezinom vladavinom Egiptom te o njezinim romansama s Julijem Cezarom i Markom Antonijem. Navodno je Sony radio svoju verziju ove povijesne priče i s tim su se projektom povezivala imena Angeline Jolie i Lady Gage, ali u novije vrijeme nema vijesti o njemu.

Kada će početi snimanje najnovijeg filma u režiji Patty Jenkins, gdje će ono biti, a onda i kada film stiže za sada još nije poznato, no poznato je kako će scenarij napisati Laeta Kalogridis, scenaristica filmova "Alexander", "Shutter Island" i "Terminator Genisys". U međuvremenu, Gadot bismo trebali gledati u Jenkinsinom filmu "Wonder Woman 1984" na sami Božić ove godine, kada film premijerno stiže u kina ako ne dođe do još koje odgode zbog pandemije koronavirusa.

Spomenimo i to kako su se ubrzo na društvenim mrežama pojavile kritike dušobrižnika na račun angažiranja Gal Gadot jer je Izraelka, što mnogima nije primjeren izbor glumice za ulogu Kleopatre, a razlozi su im vrlo šaroliki i teško da će utjecati na odluku Paramounta. D. Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike