Novosti
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

49 novopozitivnih na COVID-19
Objavljeno 16. listopada, 2020.
Od ponedjeljak svi osnovci i srednjoškolci opet u školskim klupama

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 49 novih pozitivnih osoba na COVID-19. Deset je osoba iz  Vinkovaca, 7 iz Ivankova, 5 iz Tompojevaca, po 3 iz Novih Jankovaca, Bošnjaka, Ćelija i Vukovara, po 2 iz Jarmine, Antina, Starih Mikanovaca te po jedna osoba iz Babine Grede, Bogdanovaca, Banovaca,  Iloka,  Nijemaca, Orolika,  Tordinaca,  Tovarnika i iz Mikluševaca. Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih je 1 185, od kojih su 1 002 osobe izliječene, a ukupno je 19 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 24 osobe hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.   

U protekla 24 sata testirano je 148 osoba, te je ukupno testiranih do sada  14 070. U samoizolaciji je 969 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19, u najistočnijoj  županiji je pozitivno 15 radnika iz sustava zdravstva - 4 liječnika i 11 medicinskih sestara/tehničara, a u samoizolaciji su 33 radnika - 6 liječnika, 26 medicinskih sestara/tehničara i 1 nezdravstveni radnik.

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 6 nastavnika i 13 učenika, a u  samoizolaciji je 15 nastavnika i 239 učenika.(mf)

Od ponedjeljak svi osnovci i srednjoškolci opet u školskim klupama


Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije danas je objavio Odluku o održavanju nastave u osnovnim i srednjim školama u gradu Vinkovcima.
Ovom odlukom od ponedjeljka 19. listopada nastava u vinkovačkim osnovnim školama i u višim razredima nakon tri tjedna održavat će se uz prisutnost učenika, a ista mjera odnosi se i na učenike srednjih škola.
Stožer i osnivači škola, ističe se, svakodnevno će analizirati stanje unutar sustava obrazovanja i prema potrebi donositi nove mjere. (mf)

Možda ste propustili...

VJERUJE U DOGOVOR LIJEVIH I DESNIH

Milanović: Istanbulska konvencija nije bitna

POVRATAK ZARAZE IZ PROŠLIH VREMENA

Pad stope procijepljenosti hripavac proširio Europom

STRANAČKE ČLANARINE KOD VELIKIH DETALJNO SU DEFINIRANE

Socijaldemokrati 36 eura, mostovci ukinuli članarinu