Novosti
DRŽAVA RASPISALA NATJEČAJ ZA ZAKUP 31 POSLOVNOG PROSTORA

U ponudi i dva lokala u Osijeku
Objavljeno 16. listopada, 2020.
Tvrtka Državne nekretnine raspisala je natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu države na kojem se nude i dva prostora u Osijeku te još njih 29 u Zagrebu, Vinkovcima, Splitu, Rijeci, Karlovcu i Kninu, a rok za podnošenje ponuda je 6. studenoga, do 12 sati.

Poslovni prostori većinom se nalaze na vrlo poželjnim lokacijama prve zone, a u zakup se daju u viđenom stanju. U Osijeku su oglašena dva poslovna prostora, ujedno najveći i najmanji na natječaju, a nalaze se u Županijskoj ulici, u središtu grada. U blizini zgrade Hrvatskog narodnog kazališta najveći je (prizemlje Županijske 11), čija je površina 154 četvorna metra te ima početnu mjesečnu zakupninu od 57 kuna po kvadratu. Datum i vrijeme pregleda su 29. listopada, od 11.30 do 12 sati, a jamčevina je 26.261,13 kuna. Isti iznos mjesečne zakupnine je i za najmanji prostor (u prizemlju Županijske 2, odmah pokraj The Kavane) od devet četvornih metara, smješten u objektu uz osječku konkatedralu. Jamčevina za taj prostor je 1476,60 kuna, a datum i vrijeme pregleda su 29. listopada, od 11 do 11.30 sati.

U Zagrebu su ponuđena 22 poslovna prostora, pri čemu je u najprometnijoj i najfrekventnijoj lokaciji, zagrebačkoj Ilici, u zakup ponuđeno osam poslovnih prostora - pet uličnih i tri dvorišna. Najveći prostor oglašen u Zagrebu površine je 118 četvornih metara i početna mu je zakupnina 62 kune po kvadratu. Sadrži prostranu galeriju, a smješten je u okruženju Trga žrtava fašizma, s pogledom na Dom hrvatskog društva likovnih umjetnika, odnosno Meštrovićev paviljon.

Splitski prostori nalaze se na Obali kneza Branimira, gdje početna zakupnina za prostor od 87 četvornih metara iznosi 90 kuna po četvornome metru, i nedaleko od splitskog pazara, luke i Prirodoslovnog muzeja s početnom zakupninom od 45 kuna po četvornome metru. U Rijeci je za početnih 90 kuna po četvornome metru moguće zakupiti mali poslovni prostor nedaleko od Hrvatskog narodnog kazališta i kazališnog parka. Pregledu poslovnih prostora i otvaranju ponuda mogu pristupiti svi zainteresirani. I.Bošnjak
UGOVORI SE SKLAPAJU NA 10 GODINA
Ugovori o zakupu sklapaju se na deset godina s ponuditeljima koji su ispunili uvjete natječaja i ponudili najviši iznos te su prvi mjesec oslobođeni plaćanja zakupnine. Zainteresirani ponude mogu dostaviti poštom na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb, ili osobno u pisarnicu društva. Javno otvaranje održat će se 6. studenoga, u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Ponudu za zakup uz pravne osobe mogu dati i udruge te fizičke osobe koje imaju registriran obrt, ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost.
Možda ste propustili...

POTPORE ZA BOLJE UVJETE STANOVANJA

Pomoć mladim poljoprivrednicima

PREDSJEDNIK HDZ-A ODBIJA SUČELJAVANJE

“Grbin neće biti premijer, a ni predsjednik Sabora”