Novosti
OBLJETNICA

Sjećanje na 68 mještana Sotina ubijenih 1991.
Objavljeno 15. listopada, 2020.
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u vukovarskom prigradskom naselju Sotin u srijedu je obilježena 29. godišnjica stradanja toga mjesta u Domovinskom ratu. Kod spomen-obilježja okupili su se članovi obitelji stradalnika, mještani te državna i lokalna izaslanstva, uz podsjećanje kako je u vrijeme agresije na Hrvatsku u Sotinu ubijeno 68 mještana, od kojih je 17 i danas na popisu nestalih. Izaslanik predsjednika RH, general Marijan Mareković, poručio je kako je žrtva hrvatskih branitelja i civila temelj na kojem počiva sloboda i neovisnost Republike Hrvatske.

"Ovdje su imena ljudi koji se još uvijek vode nestalima i moramo inzistirati i poduzimati sve kako bi se oni pronašli da konačno dobiju svoj mir, a njihove obitelji spokoj", izjavio je Mareković.

Na komemoraciji je rečeno kako se i ovih dana na dvije mikrolokacije na širem području Vukovara provode terenska istraživanja i probna iskapanja s ciljem pronalaženja posmrtnih ostataka branitelja i civila. Članovi obitelji nestalih mještana istaknuli su da se hrvatsko društvo ne smije umoriti u procesu potrage za nestalim osobama, ali i kako protok vremena ne smije biti izgovor u privođenji pravdi i procesuiranju počinitelja svih ratnih zločina i njihovih nalogodavaca.

Najveći je broj mještana Sotina ubijen nakon okupacije, a mnogi su odvedeni u srpske logore i bili izvrgnuti zastrašujućim torturama. D.K.
Možda ste propustili...

POČELO UKLJUČIVANJE

Hrvati u srpskim institucijama

INICIJATIVA 40 SABORSKIH ZASTUPNIKA ZA SMJENU MINISTRA GOSPODARSTVA

Plenković: Ćorić ima moju potporu, a argumenti oporbe su smiješni

TESTIRANJE U MEGGLEU NA COVID-19

Do kraja godine bit će još jedno testiranje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LETAK U SANDUČIĆIMA OSJEČANA

Anonimni uradak vrvi lažima o koronavirusu

2

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Na bolničkom liječenju 229 oboljelih od COVID-19, sedam osoba preminulo

3

DAVID OZRETIĆ JEDAN OD PIONIRA MEHANIČKE TROMBEKTOMIJE U HRVATSKOJ

Liječnici osječkog KBC-a mogli bi obaviti stotinjak takvih procedura godišnje