Sport
FORMULA 1

Bottas slavio, Hamilton još čeka
Objavljeno 27. rujna, 2020.
Finac Valtteri Bottas u Mercedesu pobjednik je Velike Nagrade Rusije na stazi u Sočiju, desete utrke Svjetskog prvenstva formule 1. Bottas je u Sočiju stigao do devete pobjede u karijeri i druge ove sezone, nakon slavlja na otvaranju sezone u Austriji.
- Lijepo je ponovno pobijediti u Sočiju, sada treba ostati u ovom ritmu - kazao je Finac koji je upravo u Sočiju ostvario prvu pobjedu u karijeri 2017. godine.
- Znao sam da će tijekom utrke biti šansi za napad na prvo mjesto, a onda je stigla Lewisova kazna. Nakon toga bilo je lako - dodao je Finac koji je u Sočiju slavio pred 30.000 gledatelja.
Dodajmo i kako je to bila sedma uzastopna pobjeda Mercedesa u Sočiju, četiri puta slavio je Britanac Lewis Hamilton, dva puta Bottas, a jednom Nico Rosberg.
Drugi je bio Nizozeac Max Verstappen u Red Bullu, dok je treće mjesto osvojio aktualni svjetski prvak i vodeći u ukupnom poretku Hamilton.
- Mogu biti zadovoljan, bili smo konkurentni. Vozio sam svoju utrku i učinio sam najviše što sam mogao - kazao je Nizozemac.
Hamilton je u Sočiju lovio ulazak u povijest, ali ovaj put nije uspio stati na najvišu stepenicu postolja, čime bi se po broju pobjeda izjednačio s legendarnim vozačem Michaelom Schumacherom. Nijemac je tijekom karijere ostvario 91 pobjedu, dok je Hamilton ostao na 90.
Hamilton je na startu zadržao prvo mjesto. Međutim, naknadno je kažnjen s dva puta po pet sekundi radi vježbanja starta utrke u nedopuštenom području. Morao je u boks kako bi odradio kaznu, što ga je na koncu stajalo pobjede. U boks je ušao u 16. krugu kao lider, a nakon što je odradio kaznu na stazu se vratio na 11. mjesto.
- Nije bilo najbolje, međutim, nema veze. Mercedes je slavio i to je važno - kazao je ne pretjerano raspoloženi Hamilton koji vodi u ukupnom poretku s 205 bodova ispred Bottasa koji ima 161 bod, dok je Verstappen treći sa 128 bodova.
Hina
Najčitanije iz rubrike