Osijek
UDRUGA SV. VINKA PAULSKOG IZ PAZINA:

Omogućite Katici Nožina Balić dostojanstven život
Objavljeno 28. rujna, 2020.
Da udaljenosti ne moraju biti prepreka za pomoć drugima pokazala je humanitarna akcija "Olakšajmo život invalidnoj osobi", u organizaciji Udruge sv. Vinka Paulskog iz Pazina. Naime, Udruga je prije desetak dana pokrenula pomoć za Katicu Nožina Balić iz Osijeka, osobi u invalidskim kolicima koja živi u trošnome stanu u Gundulićevoj 62, u prostoru potpuno neprimjerenom njezinu stanju u kome se nalazi.

- Supruga je hrvatskog branitelja koji je nestao 18. studenoga 1991. u proboju okupiranog Vukovara i do danas nije pronađen.

Njoj su pak zbog teške bolesti amputirane obje natkoljenice, ima dijabetes i na inzulinskoj je terapiji. Uslijedio je i infarkt te više operacija i ugrađene su joj trostruke prijemosnice na srcu - stoji, između ostaloga, u dopisu pazinske Udruge i to nakon što su od Istarske županije zatražili i dobili odobrenje za pomoć ovoj Osječanki u trajanju od tri mjeseca, odnosno do 12. prosinca 2020., kao i to da Katica Nožina Balić živi sama u stanu gdje je potrebna adaptacija.

Konkretno, najvažnije je napraviti kupaonicu, a što zahtijeva cjelovitu izmjenu električne i vodovodne instalacije i ostale prateće radove. Nužna je i obnova vlažnih zidova, izmjena dotrajaloga namještaja, kućanskih aparata te zamjena azbestnoga krova.

Udruga sv. Vinka Paulskog u tu je svrhu pokrenula akciju kako bi Katici Nožina Balić omogućila dostojanstven život. Ako i vi želite pomoći ovoj Osječanki, možete to učiniti na račun za humanitarnu akciju:


IBAN: HR5624020061500084523 otvorenom kod Erste& Steiermärkische Bank d.d.
M. Mihelić
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike