Regija
SVEČANO OTVOREN REKONSTRUIRAN I DOGRAĐEN DJEČJI VRTIĆ ''PUPOLJAK'

Grad Otok dobio moderan vrtić
Objavljeno 26. rujna, 2020.

OTOK

U Otoku je danas svečano otvoren Dječji vrtić  ''Pupoljak'' koji će, uz dosadašnje odgojno-obrazovne skupine, sada ima i jasličku. Zaposleno je i sedam novih djelatnica, a ukupna vrijednost projekta je 7,5 milijuna kuna.

Završni je to dio projekta ''Rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića u Otoku s pratećim sadržajima i uređenjem okoliša'', a zahvaljujući proširenju kapaciteta, sada će vrtić pohađati i djeca jasličkog uzrasta. Obzirom da postojeći kapacitet objekta dječjeg vrtića nije bio dostatan, Grad Otok je pristupio izradi Projekta rekonstrukcije postojećeg vrtića te osigurao sredstva iz EU fondova za financiranje većeg i modernijeg.

- Poseban je danas dan za našu dječicu i njihove roditelje, ali i za nas koji smo radili na ovom projektu. Riječ je o vrlo vrijednoj investiciji od gotovo milijun eura, a sva sredstva su osigurana iz Fondova EU što dokazuje da Grad Otok, Razvojna agencija i ostali partneri znaju praviti projekte i povlačiti sredstva. Ovo je jedan od naša tri najveća projekta koje smo tijekom ove godine realizirali. Tako ćemo, uz Poduzetnički inkubator i Dječji vrtić, na proljeće otvoriti i hotel na Virovima. Napravili smo velike stvari i pametno iskoristili ono što nam se nudi, rekao je Josip Šarić, otočki gradonačelnik.

Energetski učinkovita i neovisna je to zgrada koja ima zagrijavanje iz alternativnih izvora energije, solarne panele za proizvodnju električne energije i grijanje tople vode te dizalice topline. Ukupna površina zgrade je 950 četvornih metara s kapacitetom od 3 jedinice za djecu vrtićke dobi i 2 jedinice za djecu jasličke dobi. U vrtiću se nalazi i blagovaonica, višenamjenska dvorana, terasa, prostor za izolaciju djece, kuhinja, prostor za osoblje, sanitarni čvorovi i sve ono što jedan moderan dječji vrtić treba sadržavati. Kroz projekt je također uređeno novo dječje igralište.
 


- Posebnost ovog vrtića je u tome što ima jaslice, što do sada nismo imali. Kroz projekt smo otvorili i sedam novih radnih mjesta, a uz sve ono što vrtić inače radi, ovdje imamo i određene sadržaje u smislu sporta i rekreacije i za druge korisnike. Mislim da je ovo jedan vrlo moderan, lijepo projektiran i kvalitetno izgrađen vrtić, istaknuo je Šarić.

Sav namještaj u vrtiću je nov i u skladu sa standardima. Višenamjenska dvorana opremljena je pomagalima za tjelovježbu, projektorom, a terasa umjetnom travom i golovima za mali nogomet, pa se tako uskoro planira i turnir u nogometu vrtićkih skupina.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

ŠKOLSKI BEND OŠ JOSIPA JURJA STROSSMAYERA

Đurđenovački osnovci idu na Festival dječjeg stvaralaštva

U OPĆINI KOŠKA NOVI REALIZIRANI PROJEKT

Nastava u dvije smjene - “pospremljena” u povijest

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli