Regija
ZAJEDNIČKA INVESTICIJA MINISTARSTVA ZNANOSTI, ŽUPANIJE I GRADA

Napreduje gradnja zgrade nove srednje škole i sportske dvorane
Objavljeno 26. rujna, 2020.
DONJI MIHOLJAC

Nešto manje od četiri mjeseca prošlo je otkako je počela gradnja zgrade nove srednje škole i pripadajuće sportsko-nastavne dvorane u Donjem Miholjcu, iza već postojeće školske zgrade.

Ukupna vrijednost investicije je 50.426.896 kuna, a prema sporazumu u sufinanciranju, Ministarstvo znanosti i obrazovanja snosi 80 posto troškova ili 40.341.517 kuna, a Osječko-baranjska županija i Grad Donji Miholjac sufinancirat će s po deset posto.

– Prema sporazumu, Grad će pokriti trošak od pet milijuna kuna, a toliko i Osječko-baranjska županija, dok najveći dio snosi Ministarstvo znanosti i obrazovanja, što je od velikog značaja za Grad Donji Miholjac. Gradnja nove srednje škole i dvorane trenutačno je, gledano financijski, najveći projekt u Donjem Miholjcu - ističe gradonačelnik Goran Aladić.

Izvođač, tvrtka Zuber d.o.o. Višnjevac, čija je ponuda od 49.920.646 kuna odabrana kao najpovoljnija na natječaju, ima rok od 650 dana za izvođenje. Prema riječima gradonačelnika, radovi teku iznad očekivanja.

- Od predviđenih tri posto blizu smo deset posto izvedenih radova. To je dobra informacija, i nadam se da će ova velika investicija biti završena i prije predviđenog roka, a to je travanj 2020. godine. Ako se nastavi ovakvim tempom i bez nekih većih problema, očekujem da će to biti već i početak 2020. godine. No, vidjet ćemo - kaže gradonačelnik Aladić.

Da se s radovima ne kasni i da se investicija provodi sukladno dinamičkom planu izvođenja radova, potvrđuje i voditelj gradilišta Stipe Mihaljević.

- Radovi su u operativnom dinamičkom planu i očekujemo da će biti završeni na vrijeme. Vremenske prilike idu nam na ruku i odlično se napreduje - naglasio je voditelj gradilišta Mihaljević.

Dok se ne sagradi nova zgrada, učenici i zaposlenici srednje škole snalazit će se u vlažnom i oronulom objektu iz 1932. godine.

Snježana Fridl
Kompleks se prostire na 4662 kvadrata
Nova školska zgrada bit će površine 4662 četvornih metara, a imat će dva kraka s po dvije etaže. Škola će u prizemlju imati središnji višenamjenski prostor, knjižnicu, zbornicu, pet ureda, tri učionice za stručnu nastavu, pet kabineta, dvije radionice, sedam praktikuma, sanitarne čvorove, kotlovnicu, spremište i garažu za traktore. Na katu je predviđeno 14 učionica, šest kabineta, spremište i sanitarni čvorovi. U središnjem dijelu objekta uredit će se školski trg. Sagradit će se i dvodijelna nastavno-sportska dvorana s pratećim sadržajima.
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike