Sport
U SUBOTU STARTAJU I RUKOMETAŠI OSIJEKA

Otišlo je čak osam igrača, ali opstanak ne bi smio biti upitan
Objavljeno 25. rujna, 2020.
Sredinom ožujka rukometaši Osijeka bili su posljednja osječka "družina" koja je odigrala utakmicu prije općeg prekida sportskih natjecanja zbog korone. Muški osječki rukometni klub, dakako, nije završio prošlu sezonu, a novu će otvoriti u istom rangu natjecanja - Prvoj hrvatskoj ligi "Sjever", što je zapravo drugi rang. Ovo će biti već 11. sezona kako Osijek nema klub u elitnom rangu muškog hrvatskog rukometnog natjecanja.


Premda je od posljednje službene utakmice prošlo više od šest i pol mjeseci, neke se stvari nisu promijenile. Tako su sudionici Prve HRL "Sjever" ostali isti. Zanimljivo, kao i prošle sezone, Osječani će ovo prvenstvo otvoriti domaćim susretom sa zagrebačkim Metalcom. Ljudi koji u HRS-u vode brigu o natjecanjima jednostavno su odlučili uštedjeti vrijeme i "prepisali" su prošli raspored.


No u rukometnom klubu Osijek dogodile su se neke promjene. Iz kluba je otišlo čak osam igrača.


- Trojica su otišla u Spačvu, vratar Kolar pristupio je Đakovu, a četvorica su jednostavno zbog studija ili posla odlučili zaključiti karijeru. Na žalost, situacija u klubu je takva da starije igrače jednostavno ne možemo ničim zadržati - pričao je trener RK Osijek Dag Kovačević.


Sad na raspolaganju ima mladu momčad, čiju većinu čine igrači od 1999. do 2001. godišta. Ipak, osječki trener ne sumnja u opstanak.


- Imamo trojicu-četvoricu nešto starijih kako bismo prebrodili ovu sezonu. Mislim da je ekipa "zgodna", ima tu kvalitetnih i darovitih igrača, nedavno smo osvojili turnir u Požegi i vjerujem kako opstanak ne bi smio biti upitan.


U prvom kolu u subotu (18 sati) u Zrinjevcu gostuje Metalac, jedan od kandidata za najviši plasman.
- Možda bih volio na početku nešto lakšu momčad. Ovim dečkima treba samopouzdanja, a sigurno nisu svjesni svoje vrijednosti. Iskreno, ni ja ne znam kako će reagirati u službenim utakmicama. Za naš klub i momčad ovo neka bude godina stabilizacije pa ćemo poslije vidjeti kako dalje - rekao je Kovačević. K. Lacković
I DALJE BEZ SKUPŠTINE
Skupština RK Osijek planirana još početkom ljeta još nije održana. Kako smo doznali, njezino održavanje ipak bi trebalo biti uskoro. I dalje traje ekipiranje novog izvršnog odbora, u koji bi trebali ući i neki novi ljudi. Razmišlja se o različitim opcijama budućeg ustrojstva kluba, što bi trebalo donijeti konačnu stabilizaciju RK Osijek.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana